16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
frissítéskasperskykiberbiztonságMAGYARORSZÁGTech

Nem gondolná, hogy egyesek min vesznek össze a családjukkal

A Kaspersky biztonsági cég által készített, a felhasználók eszközfrissítésekkel kapcsolatos attitűdjét vizsgáló globális szintű felmérés arra a megállapításra jutott, hogy a frissítési tevékenység családi üggyé vált. A kutatás szerint a családos válaszadók több mint fele (62 százaléka) egyetért azzal az állítással, hogy a gyerekeknek és az idősebb rokonoknak segítség kell az eszközök frissítéséhez.

A frissítések továbbá az otthoni kapcsolatokra is hatással lehetnek, ugyanis saját bevallása szerint a válaszadók 35 százaléka veszekedett már miattuk a családjával.

Az eszközök már régóta mindennapos tárgynak számítanak minden korosztály életében: a gyerekek különféle tartalmakat néznek és játékokat játszanak rajtuk, a felnőttek pedig többek között a barátokkal és a családtagokkal való kapcsolattartásra használják őket világszerte. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy minden eszközt időben frissíteni kell ahhoz, hogy kellően biztonságos legyen, és ne csökkenjen a teljesítménye.

A felmérés szerint a családtagok akár veszekednek is egymással a rendszeres frissítések iránti érdeklődéshiány vagy vonakodás miatt, a válaszoló felnőttek 34 százaléka frusztrálónak vagy bosszantónak tartja a frissítések telepítését.

A felmérésből az is kiderült, hogy függetlenül attól, hogy egyedül vagy családban élnek-e, a felnőttek 77 százaléka jellemzően saját maga telepíti a frissítéseket az otthoni eszközökre. Sokkal kisebb azok aránya, akik maguk felelősek a saját készülékeikért (12%). A válaszadók szerint ugyanakkor a (házas)társuk (7%) vagy a gyerekeik (4%) ritkán frissítik az eszközöket.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Egy ügyfél idézte elő a fél internet leállását
  • Már a Google Térkép is mutatja a Fudannak fricskát mutató utcaneveket
  • Több száz bűnöző bukott le, mert nem tudták, hogy az FBI csevegőjét használják

The post Nem gondolná, hogy egyesek min vesznek össze a családjukkal first appeared on 24.hu.

Related posts

Könyvelők: problémás lesz az szja-visszatérítés

MOCOHU

Fantasztikus győzelem a kézi-vb első rangadóján

MOCOHU

Cipőjébe rejtette a drogot a kijárási tilalom alatt jogsi nélkül vezető férfi

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This