16.9 C
Budapest
May 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ellenzékelőválasztáshiller istvánKözéletMAGYARORSZÁGúj világ néppárt

Megvan az első jelölt, akit mind a hat ellenzéki párt támogat az előválasztáson

A DK, a Jobbik és az LMP után a Momentum elnöke, Fekete-Győr András is bejelentette, hogy Hiller Istvánt, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét támogatják Budapest 16. választókerületében, Pesterzsébeten. A Telex vette észre, hogy ez azt jelenti: ebben a körzetben már az előválasztáson se lesz versengés a hat párt között.

Kihívója azonban így is lesz az MSZP politikusának az előválasztáson. Az Új Világ Néppárt Vidákovics Lászlót jelöli, aki 2019 októberében a Jobbik színeiben indult Pesterzsébeten önkormányzati képviselőnek, de nem jutott be a testületbe, mindössze a szavazatok 8,52 százalékát szerezte meg a 2. választókörzetben. 2020 októberében csatlakozott az Új Világ Néppárthoz, amit Pálinkás József, az MTA volt elnöke alapított.

Hiller István a legutóbbi két országgyűlési választáson nyerni tudott a XX. és a XIX. kerület egy részét magába foglaló választókerületben. A Mindenki Magyarországa Mozgalomnak nincs jelöltje Budapest 16. választókerületében. Márki-Zay Péter a Telex kérdésére azt mondta, még nem döntöttek arról, hogy beállnak-e valamelyik induló mögé.

The post Megvan az első jelölt, akit mind a hat ellenzéki párt támogat az előválasztáson first appeared on 24.hu.

Related posts

Támogató levelet is kapott az „őslakók” által betalált melegmagazin

MOCOHU

Kilencméteres kútból mentettek ki egy elefántbébit Indiában

MOCOHU

Kijelölte a kormány a miniszteri biztost, akivel a megsarcolt városok vezetőinek tárgyalniuk kell

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This