20.9 C
Budapest
May 13, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelfölddunadunavarsánylakóparkMAGYARORSZÁGráckevei-duna

Önkényesen kisajátított Duna-partért megy a harc Dunavarsányban

Komoly viták mérgezik a dunavarsányi közéletet mostanság, miután az önkormányzat a fejébe vette, hogy sétányt épít a Duna-partra. Mindezzel nem is lenne gond, elvileg önkormányzati a terület, de szokásjog alapján a legtöbben lehúzták a kerítéseket a Dunáig az itt ingatlannal bíró tulajdonosok közül. Ennek járt a helyszínen utána a Blikk.

A helyzet persze még ennél is összetettebb, a tízezres kisváros negyede tiltakozik a lépés ellen, részben azért, mert természetvédelmi terület a part és a Ráckevei-Duna nádasa, ez is elpusztulhatna az építkezésben.

A balhét a közeli Forrás lakópark 80 lakójának petíciója robbantotta, akik használni szerették volna az ingatlantulajok által leválasztott partot. A két csoport most kölcsönösen fúj egymásra, fenyegetések is történtek. Az ügyben aláírásgyűjtést szervező Dunaforrás Egyesület elnöke, Pusztai János állítja, az önkormányzatnak 9 éve rendeznie kellett volna az ügyet.

Volt olyan parti lakó, aki amikor megvette az ingatlanát, nem is sejtette, hogy az előző tulaj önkényesen kerítette le a parti részt. Meg is lepődtek, amikor a lakóparki lakók letaposták a határt jelölő sövényüket. Az önkormányzat szerint ugyan a lakók gondozták a saját partszakaszukat, az azonban attól még nem az övék.

The post Önkényesen kisajátított Duna-partért megy a harc Dunavarsányban first appeared on 24.hu.

Related posts

Koronavírus: Finnországban rekordszinten a fertőzésszám

MOCOHU

A Szikla kezében nemcsak furán néz ki egy Barbie, de szinte el is tűnik benne

MOCOHU

Holtan találtak egy magyar házaspárt Floridában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This