12.4 C
Budapest
May 10, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGtelefonfülke

Már kevesebb mint 5 ezer nyilvános telefonfülke van Magyarországon, de ezeket is alig használják

Folyamatosan csökken a nyilvános telefonfülkék száma, de még mindig rendszeresen használják azokat, havonta átlagosan ötven hívást indítanak egy-egy nyilvános készülékről – írta pénteki számában a Világgazdaság.

A legfrissebb, decemberi adatok szerint Magyarországon 4935 nyilvános telefont üzemeltetett a Magyar Telekom Nyrt., amely éves szinten több százmillió forintot bukik a fenntartásukon. A készülékek körülbelül 90 százaléka számít fülkének, a többi kórházakban, közlekedési csomópontokon és bevásárló központokban található – olvasható a lapban.

Mint írták, a 2000-es évek elején még csaknem 30 ezer fülke volt az országban, de még 2005-ben is 21 ezer üzemelt. A 2010-es adat szerint 9 ezerre, majd 2015-ben 6500 körülire, 2018-ban 5500-ra apadt a számuk.

Ennek ellenére még mindig szükség van rájuk. Egyrészt azért, mert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kijelölő határozata szerint a cég kötelezett arra, hogy az egyetemes szolgáltatási területén minden háromezer főnél kisebb lélekszámú településen legalább egy, a nagyobb településeken pedig háromezer lakosonként legalább egy nyilvános telefonállomást működtessen.

Havonta átlagosan kevesebb mint fél óra az egyes nyilvános készülékek használati ideje – olvasható a lapban.

forrás: MTI

The post Már kevesebb mint 5 ezer nyilvános telefonfülke van Magyarországon, de ezeket is alig használják first appeared on 24.hu.

Related posts

Rabszolgák lakhelyére bukkantak Pompejiben

MOCOHU

Vádat emeltek egy török influenszer ellen, mert az amszterdami szexmúzeumban készített képeket

MOCOHU

Több mint egy évet vártak rá Fucsovicsék, de megvan a DK-döntős program

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This