May 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánkijárási tilalomMAGYARORSZÁGNagyvilágtálibok

Országos éjszakai kijárási tilalmat hirdettek Afganisztánban

Országos kijárási tilalmat hirdetett szombaton a tálib lázadók második hónapja tartó átfogó offenzívájával szembesülő afgán kormány. Az MTI szerint a 34 tartomány közül csak háromban nem vezetik be az intézkedést.

A belügyminisztérium közleménye azt írta, hogy az erőszak megfékezése és a tálibok mozgásának korlátozása érdekében vezetik be az éjszakai kijárási tilalmat 31 afgán tartományban. Az intézkedés csak Kabult, az északkeleti Pancsir és a keleti Nangarhar tartományt nem érinti.

Ahmad Zia Zia, a védelmi minisztérium helyettes szóvivője közleményében azt írta, hogy a kijárási tilalom este tíztől hajnali négy óráig tart. Nem mondta, hogy meddig lesz érvényben.

A tálib lázadók május elején indítottak átfogó offenzívát a kormányerők ellen, kihasználva azt, hogy az amerikaiak vezette nemzetközi haderő megkezdte a kivonulást az országból. A tálibok nagy területeket, több mint 170 körzetet foglaltak el a közel négyszáz közül, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket, amelyek jobbára csak a nagyobb közlekedési csomópontokat és a tartományi fővárosokat nem engedték át nekik. Közben a Dohában zajló béketárgyalásokon a kormány és a tálibok képviselői között hónapok óta nem mozdulnak el a holtpontról.

The post Országos éjszakai kijárási tilalmat hirdettek Afganisztánban first appeared on 24.hu.

Related posts

Végre kiderült, mi okozza az északi fényt

MOCOHU

Frontális baleset Tiszakürtnél, egy ember meghalt

MOCOHU

Bizonytalanság és félelmek az európai idegenforgalmi piacon

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This