18.1 C
Budapest
May 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
áradásesőklímaváltozáslondonMAGYARORSZÁGNagyvilágzivatar

Kórházak és metróállomások állnak víz alatt Londonban

Több mint ezer hívást fogadott a londoni tűzoltóság hétfő hajnalig a brit fővárosra szakadt hatalmas esőzés után – írja az Evening Standard című lap. Az egyik legnagyobb brit egészségügyi vagyonkezelő, a Barts Health Trust, amelyik öt kórházat működtet Londonban, súlyos károkat jelentett, miután víz árasztotta el a Whipps Cross Kórház pincéjét. Az áradás súlyosan megrongálta a kórház elektromos hálózatát. Mint írták, a Newham Kórház szintén érintett a zivatarkárokban.

A hirtelen lezúduló csapadék miatt több metróállomás is víz alá került, így például a kelet-londoni Central Line egyes részeit hétfőn reggel lezárták, amíg a mérnökök az időjárás okozta károk javításán dolgoztak. A londoni buszok, taxik és személyautók szintén megszenvedték az ítéletidőt.

Vasárnap este sokan több mint három órára rekedtek London délnyugati részén, miközben a rendőrség próbálta a forgalmat úgy irányítani, hogy az elárasztott részeket elkerülje a forgalom.

London egyik elővárosában, Worcester Parkban a tűzoltók egy családot menekítettek ki gumicsónakban, miután a kocsijukat elzárta az emelkedő víz.

A Newham és a Whipps Cross kórházak közben megerősítették, hogy sürgősségi osztályaikat is elárasztotta a hírtelen lezúduló eső. A Whipps Cross Kórház szóvivője arról beszélt, hogy az intézmény még mindig működési zavarokkal küzd a tegnapi heves esőzések miatt. Mint mondta, a kórházban lemondták az össze mai napra tervezetett műtétet, szünetel a járóbeteg-ellátás, a mentőket pedig átirányítják más kórházakhoz, amíg az intézmény megtisztításán és fertőtlenítésén dolgoznak a szakemberek.

A BBC News azt írta, hogy a londoni St. James Parkban vasárnap 41,6 mm eső esett, ami országos rekordot jelentett.

The post Kórházak és metróállomások állnak víz alatt Londonban first appeared on 24.hu.

Related posts

Szociáldemokrata vezetésű kormányt szeretne a németek 59 százaléka

MOCOHU

Háborús bűnössel mutatkozott, kínos helyzetbe került Djokovic

MOCOHU

Lényegesen kisebb a nagyon várt uniós pályázatok keretösszege

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This