12.5 C
Budapest
May 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
angliakaranténkoronavírusMAGYARORSZÁGnagy-britanniaNagyvilágoltás

Hétfőtől könnyebb lett Angliába utazni

Hétfőtől karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Angliába azok az EU-s és amerikai állampolgárok, akik nem a szigetországban vették fel a koronavírus elleni oltás két dózisát. A brit kormány rendelete alapján az enyhítés azokra vonatkozik, akik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), illetve az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatósága (FDA) által jóváhagyott oltóanyagokban részesültek.

A korábbi szabályozás alapján július 19. óta nem kellett tíz napra karanténba vonulniuk azoknak, akik a brit kormány által a sárga, vagyis fokozott járványkockázatú kategóriába sorolt országokból, köztük Magyarországról tértek vissza Angliába, és a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát megkapták.

Hétfőig ez a könnyítés azonban csak azokra vonatkozott, akik az Egyesült Királyságban kapták meg a vakcina mindkét adagját, és ezt a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) mobileszközökre letölthető alkalmazásának bemutatásával igazolták.

Hétfőtől azok az amerikai és EU-állampolgárok is mentesülnek a tíznapos angliai karanténkötelezettség alól, akik sárga kategóriás országokban élnek, és hazájukban kapták meg a koronavírus elleni oltás két dózisát.

A brit kormány májusban léptette érvénybe a színkódos rendszert, amely zöld, sárga és vörös kategóriák alapján határozza meg, hogy Angliába milyen feltételekkel lehet külföldről beutazni. Jórészt ugyanezt a rendszert követi az Egyesült Királyság másik három országa, Skócia, Wales és Észak-Írország is.

A brit kormány a sárga kategóriába sorolja néhány kivétellel az EU-tagállamok zömét, köztük Magyarországot, és ide tartozik au Egyesült Államok is.

The post Hétfőtől könnyebb lett Angliába utazni first appeared on 24.hu.

Related posts

Jól járt Magyarország Merkel pártjának új vezetőjével?

MOCOHU

RTL: Lantos Csaba miniszterként papíron még mindig „milliós” tanácsadó a 4iG-nél

MOCOHU

Hódi Pamela második gyereke is lány lesz

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This