20.9 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldidőjárásMAGYARORSZÁG

Napsütés, gomolyfelhők, néha zivatarok jönnek

A déli és keleti megyékben is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, azonban késő estig elsősorban az ország északnyugati felében várható gyenge eső, zápor, írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján.

Ezt követően a Dél-Dunántúlra, majd éjszaka már a Dél-Alföldre korlátozódik a csapadék súlypontja, leginkább ezeken a tájakon kell többfelé esőre, záporra számítani, a délnyugati megyékben jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat.

Csütörtökön délelőtt az ország nyugati kétharmadán már szakadozik, csökken a felhőzet, késő délután a frontális felhő- és csapadéksáv a keleti határt is elhagyja.

Az ország nagy részén gomolyfelhők zavarják a napsütést, amelyekből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, nagyobb számban az északkeleti megyékben. A nyugatias szél többfelé lesz élénk napközben, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 22 fok között valószínű.

(MTI)

The post Napsütés, gomolyfelhők, néha zivatarok jönnek first appeared on 24.hu.

Related posts

Közösen tiltakoznak az ellenzéki polgármesterek karácsony előtt egy nappal, mert a kormány el akarja vonni az bevételeiket

MOCOHU

Szegénynek és szabadnak is az országút az utolsó menedéke

MOCOHU

Fullasztó mesterművel taglóztak le a magyarok Cannes-ban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This