19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
átveréscsalásinstagraminternetkiberbiztonságközösségi médiaMAGYARORSZÁGonlyfansTech

Magyar lányok képeit lopják az instagramos csalók

Átverés terjed az Instagramon, amiben attraktív, fiatal lányok képeivel élnek vissza a csalók, az OnlyFans szolgáltatás nevét is kihasználva. Erre több külföldi hírportál is felhívta a figyelmet a közelmúltban, de most már több magyar felhasználót érintő esetet is jeleztek felénk ismerőseink és olvasóink a napokban.

A kiberbűnözők a nyilvánosan elérhető képek lementése után a felhasználó fiókjának nevét is lemásolják, annyi különbséggel, hogy a kamufiók nevének végére odabiggyesztenek egy aláhúzásjelet (tehát a „csinicsajból” például „csinicsaj_” lesz) . A kreált profil leírásában egy látszólag OnlyFans profilra mutató linket lehet találni, ami népszerű platform a szexmunkások körében. A link valójában adathalász felületre vezet, amin keresztül a csalók bankkártya-adatokat próbálnak elcsaklizni a netezőktől további pikáns képeket ígérve.

Sajnos az ilyen jellegű csalások nem annyira ritkák a közösségi oldalakon, és a felhasználóknak a szokásos tanácsokkal lehet csak szolgálni: jelentsék a kamufiókokat, a visszaélések elkerülése érdekében pedig lakatolják le a profiljukat privát láthatóságra, és mindenképp kezeljék fenntartással a profilok leírásaiban elhelyezett linkeket.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Mérföldkőhöz érkezett az LG a 6G terén
  • Még hasznosabbá vált a BKK Futár
  • Gond van egyes iPhone-ok hangszórójával, ingyen javít az Apple

The post Magyar lányok képeit lopják az instagramos csalók first appeared on 24.hu.

Related posts

Több mint száz amerikai katona már megérkezett Romániába

MOCOHU

Teljesen elpusztították Magyarország közepét

MOCOHU

Az ENSZ-főtitkárt különösen aggasztja a Facebook és a Twitter hatalma

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This