14.6 C
Budapest
May 9, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánBelföldbevándorlásMAGYARORSZÁGválsághelyzet

A kormány Afganisztánra hivatkozva meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

A kormány ismét meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A magyar határon érzékelhető egyre növekvő migrációs nyomás és az afganisztáni események miatt várható újabb migrációs hullám miatt a kormány fél évvel ismét meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.

Az utóbbi hetekben az Európa felé irányuló bevándorlás mind a tengeren, mind a szárazföldön újabb erőre kapott, a magyar határszakaszokon is jelentősen megnőtt az illegális határátlépési kísérletek száma. Idén már több mint 60 ezer migránst fogtak el a magyar határon, ez több mint triplája az egy évvel ezelőttinek, írják. Az utóbbi időszakban átlagosan napi 300 illegális migránst tartóztatnak fel a magyar rendőrök.

A világjárvány miatti gazdasági problémák és az afganisztáni események a kormány szerint újabb migrációs hullámot indítanak el, amely az iszlám szélsőségesek számára is újabb lehetőség eljutni Európa belsejébe.

Aggasztó, hogy a brüsszeli és baloldali bevándorláspárti erők a mostani eseményeket is arra akarják felhasználni, hogy véghez vigyék a Soros-tervet, Európából bevándorlókontinenst akarnak csinálni, ehhez ismét megpróbálják ráerőltetni a betelepítési kvótát az uniós tagállamokra és újra növelik a nyomást a magyar bevándorláspolitikára. A most lezárult nemzeti konzultációban a kormány ezért is kérte ki ismételten a magyar emberek véleményét a migrációról.

– közölte a kormány. Az Európai Unióban egyébként jelenleg nincs szó kvótarendszerről, sőt, az EU kifejezetten tart a bevándorlástól. 

Aggasztónak találjuk, hogy a magyar baloldal is bevándorláspárti és – ahogy arra Karácsony Gergely főpolgármester utalt egy német lapnak adott interjújában utalt – a közelgő választási kampány miatt a migrációs tervüket szándékosan titkolják a magyar emberek előtt.

– írja a kormány közleménye.

The post A kormány Afganisztánra hivatkozva meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet first appeared on 24.hu.

Related posts

Elképesztő eredményt ért el a magyar bringás, de vajon megérte a kockázatot?

MOCOHU

Lehet, hogy Szabó Zsófi jól nézett ki az Insta fotóin, de igazából rosszul érezte magát

MOCOHU

Puskás Peti és Dallos Bogi összeházasodtak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This