13.9 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
építkezésKözéletMAGYARORSZÁGmathias corvinus collegiummcc

Kormányrendeletben szabályozták, hogy a kormányközeli elitképző építkezésére szinte semmilyen szabály ne vonatkozzon

Bár már tavaly is szabad kezet adott a kormány a Matthias Corvinus Collegium (MCC) új központjának építésére az egykori budai munkásőrépület helyén, a Hvg.hu cikke szerint most újabb külön kormányrendeletet hoztak azért, hogy ne kelljen alkalmazni az általános előírásokat. Azt már tavaly kimondták, hogy a Gellérthegy alatti hegyoldalban épülő központhoz

  • építészeti-műszaki tervpályázati eljárást nem kell lefolytatni,
  • építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni,
  • településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni,
  • valamint településképi bejelentési eljárásnak nincs helye.

A lap szerint most külön is kimondták, hogy az országos településrendezési és építési követelményekről szóló rendeletet (OTÉK) sem kell alkalmazni, ha a kormány által megállapított egyedi szabályok attól eltérnek. Így például a Somlói úton nem érvényes az, hogy „az építmények megvalósítása során a telek természetes terepfelületét és az értékes növényállományt megváltoztatni nem szabad, kivéve, ha az a rendeltetésszerű építmény-, illetve telekhasználat műszaki követelményeinek (megközelítés, csapadékvíz-elvezetés stb.) biztosítása érdekében szükséges”. Ugyanígy nem kell alkalmazni az I. kerületi önkormányzat építési szabályzatának egyes pontjait, például amelyek a támfalakra vagy a felszín alatti parkolóhelyekre vonatkoznak.

Februárban mutattuk be, hogyan jutott több száz milliárdos vagyonhoz a kormányközeli elitképző, amely Kárpát-medence-szerte nyújt az oktatást kiegészítő képzéseket az általános iskola felső tagozatától az egyetemig. A kormánypárti képviselők tavaly megszavazták Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes törvényjavaslatát, és odaajándékozták a Richter- és Mol-részvények 10 százalékát az MCC-t működtető Tihanyi Alapítványnak (tavaly szeptember óta Mathias Corvinus Collegium Alapítvány), valamint a kollégium által használt gellérthegyi ingatlant is. A részvények értéke nagyságrendileg 280 milliárd forint körül van. Erről itt olvashat bővebben:

Kapcsolódó
Százmilliárdokat adott a kormány a NER elitképzőjének, már látszik, hogy hová folyik tovább a pénz

A plakátkampányos Balásy Gyula legalább 1,2 milliárdot szakít, de százmilliók mennek utazásra is. Közben épül az ingatlan- és a cégbirodalom is a Mathias Corvinus Collegium körül.

The post Kormányrendeletben szabályozták, hogy a kormányközeli elitképző építkezésére szinte semmilyen szabály ne vonatkozzon first appeared on 24.hu.

Related posts

Ismét életet mentett az Apple okosórája

MOCOHU

Lejártak az éves autópálya matricák (X)

MOCOHU

Levendulamezőn hasznosítják újra a kávékapszulákból kinyert kávézaccot (x)

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This