16.1 C
Budapest
May 8, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
családon belüli erőszakfelgyujtottagyilkosságkínaMAGYARORSZÁGNagyvilág

Élő videót csinált egy kínai nő, amikor volt férje felgyújtotta

Halálra ítélték Kínában azt a férfit, aki tavaly szeptemberben élve felgyújtotta volt feleségét, miközben a harmincéves nő egy közösségi oldalon éppen élő videóban jelentkezett be követőinek – írta a CNN. A Lhamo nevű nő halála az egész országra kiterjedő botrányt okozott Kínában, és rávilágított arra, milyen enyhén kezelik a kínai hatóságon a családon belüli erőszak kérdését.

A CCTV kínai állami televízió beszámolója szerint Tang Lu rendszeresen bántalmazta a feleségét, mielőtt 2020 júniusában elváltak, és utána sem hagyta békén. Rendszeresen megjelent nála és arra kérte, hogy házasodjanak újra, de a nő minden egyes alkalommal visszautasította és elküldte.

A Szecsuán tartomány tibeti részén élő nő tavaly szeptemberben élő videóban jelentkezett be egy közösségi oldalon, amikor a követői végignézték, ahogy egy férfi tör be hozzá, leönti benzinnel, majd felgyújtja. A nő két héttel később halt bele égési sérüléseibe.

A volt férjét nem sokkal később letartóztatták, és október 13-án bűnösnek találták emberölés vádjában, és halálra ítélték, valamint kártérítés megfizetésére. A CCTV beszámolója szerint a bíróság a bűncselekményt „különösen kegyetlennek” nevezte, ami „súlyos büntetést érdemel”.

Az ügy nagy visszhangot kapott Kínában, ahol az eset idején nagy vita alakult ki a közösségi oldalakon a családon belüli erőszakkal kapcsolatban, arról, hogy a hatóságok mennyire nem veszik komolyan az házasságon belül történt erőszakos cselekedeteket – írta a CNN. Kínában a házastársak közötti bántalmazásokat a hatóságok hagyományosan magánügynek tekintették, és nem avatkoztak közben.

Ez csak a kétezres évek elején kezdett el megváltozni. Egészen 2001-ig a házassági törvény szerint a bántalmazás nem volt ok a válásra, és a családon belüli erőszak fogalmát csak 2015-ben vezették be a kínai büntetőtörvénykönyvbe.

The post Élő videót csinált egy kínai nő, amikor volt férje felgyújtotta first appeared on 24.hu.

Related posts

Verstappent egyelőre képtelenség legyőzni Bahreinben

MOCOHU

Kapcsolj magasabb fokozatba zöldteával! (x)

MOCOHU

Még könnyebb lesz a keresés a YouTube-on

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This