May 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
antigén tesztkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágolaszországpcr-teszttesztutazás

Csütörtöktől csak negatív teszttel lehet belépni Olaszországba

Oltottságtól függetlenül, az összes EU-s tagállamból, így a Magyarországról érkezőknek is kötelezővé válik a negatív teszteredmény felmutatása az Olaszországba történő belépéshez december 16-tól, rendelkezett kedden a római egészségügyi miniszter.

Roberto Speranza tárcavezető közlése szerint december 16-tól január 31-ig az Európai Unió országaiból érkezők kizárólag negatív tesztelési eredménnyel léphetnek be Olaszországba, írja az MTI.

Azoknak, akik legalább egy adag oltással rendelkeznek, az érkezés előtti 48 órában készült PCR-tesztet, vagy a belépés előtti 24 órában végzett antigén gyorstesztet kell felmutatniuk, negatív eredménnyel.

Az oltás nélküliekre, a negatív teszteredményen túl, ötnapos karantén-kötelezettség is vonatkozik az Olaszországba történt belépést követően. Ezek az intézkedések eddig csak az Európai Unión kívülről érkezőkre voltak érvényesek.

A római kormány március 31-ig meghosszabbította az egészségügyi vészhelyzetet, amelyet először 2020. január végén vezettek be. Szerdától kötelező az emlékeztető oltás felvétele az oktatásban, az egészségügyben és a rendfenntartásban dolgozók számára.

The post Csütörtöktől csak negatív teszttel lehet belépni Olaszországba first appeared on 24.hu.

Related posts

Lakott területre zuhantak egy kínai rakéta darabjai

MOCOHU

Színek és ételek segíthetnek legyőzni a szürke hétköznapok komorságát

MOCOHU

Elutasították perújítást a Balla Irma-gyilkosság ügyében

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This