18.5 C
Budapest
May 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afgán elitkommandóMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországukrajna

70 ezer embert evakuálnak Herszonból

Megkezdődött a lakosság evakuálása Herszon megyében, a Dnyeper bal partján 15 kilométeres sávban, a három napig tartó kitelepítés akár 70 ezer embert is érinthet – jelentette ki Vlagyimir Szaldo, a régió megbízott kormányzója a Szolovjov Live médiacsatorna keddi adásában. Az intézkedés oka az a feltételezés, hogy az ukrán hadvezetés nagyszabású rakétacsapásra készülhet a kahovkai vízerőmű gátja ellen. Vasárnaptól a helyi hatóságok közlése szerint a Kahovkai járásban kötelezővé válik a kitelepítés.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz fegyveres erők október 31-én végrehajtott nagy erejű rakétacsapása megzavarta az ukrán fegyveres erők irányítási rendszerét és logisztikáját, valamint a hadiipart. A tábornok szerint az ukrán tartalék és a hadianyag harcterekre történő vasúti szállítása jelentős akadályokba ütközik.

Kedden a helyi hatóságok ukrán tüzérségi csapásokról számoltak be az Oroszország által elcsatolt területek több városából, valamint a határ menti orosz Belgorod és Kurszk megyéből is.

(MTI)

The post 70 ezer embert evakuálnak Herszonból first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy betegség, aminek az ülőmunkát végzők fokozottan ki vannak téve

MOCOHU

130 millió forint támogatást kapott a guruló turulos cég

MOCOHU

Órák alatt legyártotta a Fidesz a győztes ellenzékiekről a gyurcsányozós plakátokat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This