16.9 C
Budapest
May 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánkabulMAGYARORSZÁGNagyvilágöngyilkos merénylet

Kabul: öngyilkos merénylő robbantott a külügyminisztériumnál, legalább öt halott

Az afganisztáni tálib rendőrség szerint öt halálos áldozata volt a kabuli külügyminisztérium közelében történt szerdai merényletnek, amelynek kapcsán az AFP francia hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva mintegy húsz-huszonöt lehetséges áldozatról számolt be.

Dzsamsed Karími, az AFP sofőrje elmondta, hogy autójában várakozott, amikor felfigyelt egy férfira, akinek vállán Kalasnyikov volt, és táskát cipelt. A férfi elhaladt Karími autója mellett, majd néhány másodperc múlva hangos robbanás hallatszott. A szemtanú szerint húsz-huszonöt áldozata lehetett az öngyilkos merényletnek, de a halottak és a sebesültek számát nem tudta pontosan megmondani – írta az MTI.

A robbanás tényét Halíd Zadran, a kabuli rendőrség szóvivője is megerősítette, hozzátéve, hogy a merényletben öt civil vesztette életét. A fővárosban működő Hospital Emergency olasz humanitárius szervezet szerint több mint 40 sebesültet szállítottak be egy kabuli kórházba.

A támadás után a helyszínen készített és a közösségi oldalakon közzétett felvételeken több holttest látható.

A robbanás egy ellenőrzőpontokkal körülvett környéken történt, ahol több minisztérium és nagykövetség található. A merénylet időpontjában nagy volt a forgalom a közterületen.

A közelben lakó Hamid Karzai volt elnök elítélte a terrorcselekményt, mondván az emberiesség elleni bűncselekményt testesít meg és szembe megy minden emberi és muszlim értékkel. Egyben részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Bár az afganisztáni biztonsági helyzet jelentősen javult a tálibok 2021-es hatalomátvétele után, az elmúlt hónapokban számos pokolgépes merényletre került sor, ezek többségét az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet helyi csoportja követte el.

The post Kabul: öngyilkos merénylő robbantott a külügyminisztériumnál, legalább öt halott first appeared on 24.hu.

Related posts

Traktor alá szorult és meghalt egy férfi Solymáron

MOCOHU

Meghalt Venczel Vera, az Egri csillagok Vicuskája

MOCOHU

Justin Bieber nagyon nem akarta, hogy lássák az arcát fellépés közben, úgyhogy teljesen eltakarta

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This