11.8 C
Budapest
May 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldélelmiszerboltforgalomkshMAGYARORSZÁGvisszaesés

Több mint húsz éve nem zuhant ekkorát az élelmiszerboltok forgalma

A KSH hétfőn közzétett adatai szerint a magyarországi üzletek forgalma decemberben az egy évvel korábbihoz képest közel négy százalékkal csökkent, írja a G7. Ennél nagyobb mértékű csökkenés csak a 2008-as gazdasági világválság után és a koronavírus-járvány szigorú lezárásai alatt fordult elő.

A csökkenés nem minden területen volt ugyanolyan mértékű, és ami a legmeglepőbb, hogy leginkább az élelmiszer jellegű vegyes kereskedések forgalma csökkent:

ebben az üzlettípusban 10,5 százalékos visszaesés történt, ennél nagyobb mértékű zuhanás pedig nem volt az elmúlt 20 évben.

A G7 hozzáteszi, hogy még hasonló mértékű csökkenésre sem volt példa, hisz a korábbi rekord 2009 novemberére datálható, akkor 7,9 százalékos csökkenést mértek.

Ez pedig úgy jött össze, hogy az infláció miatt a forgalom mindeközben nagyot ugrott: decemberben 650 milliárd forintot költöttek az emberek az élelmiszerboltokban, a korábbi csúcs pedig ennél közel 120 milliárd forinttal volt kevesebb.

Made with Flourish

Ha az élelmiszerjellegű vegyeskereskedések mellé bevesszük a külön kategóriába sorolt, ital és dohányárut értékesítő kereskedelmi egységeket, akkor sem tapasztalható nagy változás, mert utóbbiak forgalma kissé nőtt, de együttesen így is több mint 8 százalékos a visszaesés, ami szintén több mint húszéves rekord.

The post Több mint húsz éve nem zuhant ekkorát az élelmiszerboltok forgalma first appeared on 24.hu.

Related posts

Videón, ahogy egy férfi „mellnagyobbítást” végez 27 nőnek – a gondolat erejével

MOCOHU

Aligha készül valaha is jobb világháborús sorozat Az elit alakulatnál

MOCOHU

„A hazai médiaszereplőknek össze kéne fogniuk a nemzetközi óriásokkal szemben”

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This