23.2 C
Budapest
May 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldkétpókisiklásMAGYARORSZÁGmávvonatbaleset

Vonatbaleset Kétpónál: vasárnap hajnaltól újraindul a vonatforgalom

Újraindul a vonatforgalom Tiszatenyő és Mezőtúr között vasárnap hajnalban – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága szombat este az MTI-vel. Azt írták: szombat estére befejezték a múlt héten vasárnap Kétpónál történt baleset során kevésbé rongálódott vágány helyreállítását, valamint a pálya és a biztosítóberendezés ellenőrzését.
Vasárnap hajnaltól egy vágányon ismét közlekedhetnek a személyszállító vonatok Tiszatenyő és Mezőtúr között, az utasoknak – egy vonatpár kivételével – már nem kell pótlóbuszra átszállniuk. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon utazók 10-20 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak, amíg tart a másik vágányon a kármentesítés és az eredeti pályaállapot visszaállítása – tették hozzá.
Szombat éjszaka a Keleti pályaudvarról Bukarestbe továbbinduló, és a vasárnap hajnalban Bukarestből Bécsbe közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat még Biharkeresztes érintésével, a Nagyvárad-Kolozsvár-Tövis kerülő útirányon közlekedik. Ezt követően már ismét Békéscsabán és Lőkösházán keresztül közlekedik a Dacia – írták. Felidézték: július 9-én, vasárnap délben, Kétpónál egy tehervonat kilenc konténerszállító és tartálykocsija kisiklott, jelentős kárt okozva a vasúti pályában is, ezért mindkét vágányon le kellett állítani a forgalmat. Emiatt Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbuszok szállították az utasokat, az eljutási idő egy-másfél órával nőtt a békéscsabai fővonalon.
Hozzátették: még vasárnap elkezdték a műszaki mentést, Szolnokról a helyszínre érkezett egy nagy teherbírású vasúti daru, amellyel a kisiklott kocsikat helyezték vissza a vágányra, illetve a roncsokat és a konténereket emelték át vasúti szállítókocsikra. Szerdára sikerült kiemelni a balesetkor a kavicságyazatba beékelődött teherkocsit is, azon kívül aznap még öt kocsit szállítottak el. Csütörtökön a kevésbé rongálódott (bal) vágányon vasbetonaljcseréket, ágyazatrendezést végeztek, a betontörmelékeket takarították ki a vágányból és kicseréltek sínszakaszokat.
Szombat kora reggelre végzett a daru a kocsik, roncsok beemelésével, és napközben a bal vágányon a szakemberek visszakötötték a daruzás előkészítése során elbontott felsővezetéket, valamint folytatták a pálya és a biztosítóberendezés javítását.
A MÁV tájékoztatása szerint a másik vágányban a kisiklott, felborult kocsik jelentősebb kárt tettek: egy felsővezetéket tartó oszlop kidőlt és összetört, körülbelül két kilométeren megrongálódott a vasúti pálya, ezen belül mintegy 400 méteren a sínek és a vasbetonaljak használhatatlanná váltak. Itt új pályát kell építeni, emiatt a teljes helyreállítás akár több hetet is igénybe vehet. Addig a munkálatok helyszíne melletti vágányon, mintegy 200 méteren lassabban, 40 kilométer/órás sebességgel haladnak a vonatok. Az okozott kár mértéke több százmillió forintra becsülhető.

Kapcsolódó

Több százmilliós kárt okozott a tehervonat kisiklása Kétpónál
A lakosság nincs veszélyben a növényvédőszert szállító tehervonat balesete miatt, de a helyreállítás sokáig tart.

The post Vonatbaleset Kétpónál: vasárnap hajnaltól újraindul a vonatforgalom first appeared on 24.hu.

Related posts

Trump minisztert is buktatott volna, hogy átírhassa a választás eredményét

MOCOHU

Nem tudott mit kezdeni Hollywood Paul Walkerrel, aki ma lenne 50 éves

MOCOHU

Washington “agresszív, gyakorlati” lépésekkel fogja megnehezíteni az iráni drónok eladását

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This