23.9 C
Budapest
September 8, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilág

40 jogvédőt öltek meg Kolumbiában júliustól szeptemberig

Legalább 40 jogvédőt öltek meg Kolumbiában júliustól és szeptemberig – derül ki a Somos Defensores (Jogvédők vagyunk) nevű nem kormányzati ernyőszervezet által csütörtökön bemutatott tanulmányból.

A jelentés szerint az említett időszakban 184 erőszakcselekményt jegyzett fel 182 jogvédővel szemben, ami csaknem teljesen megfelel a tavalyi évnek ugyanebben az időszakában regisztrált 183 ilyen esetnek.

A 182 sértett személy közül 88 ismeretlen elkövetőktől (48 százalék), 54 félkatonai csoportoktól (30 százalék), 20 a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű egykori gerillaszervezet – a kormánnyal korábban aláírt békemegállapodás ellen lázadó – másként gondolkodóitól, 11 a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) nevű gerillaszervezet harcosaitól, 8 rendvédelmi szervektől, egy pedig az ügyészségtől szenvedett el valamilyen formában agressziót.

A szervezet az említett időszakban 121 fenyegetést, 17 merényletet, öt eltűnést és egy bírósági ügyet jegyzett fel.

A Somos Defensores az év első kilenc hónapjában 135 gyilkosságot jegyzett fel. „A gyilkosságokat illetően jelentős, 54 százalékos növekedés látható, 14-el több mint 2019-nek ugyanebben az időszakában. Szintén aggasztó a merényletek száma, amely 113 százalékos növekedést mutat” – részletezte a szervezet.

(MTI)

Related posts

Mégis marad az önkormányzatban Tiszaföldvár borozós balhéja miatt lemondó alpolgármestere

MOCOHU

Putyin nem akar amerikai katonát Afganisztán környékén sem

MOCOHU

Margot Robbie kisbabát vár

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This