16.8 C
Budapest
May 7, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírusMAGYARORSZÁGnői kézilabda ebnői kézilabda eb 2020norvég női kézilabda-válogatottsilje solbergSport

Semmilyen kockázatot nem vállal az Eb miatt a győriek kézikapusa

Immáron a második koronavírustesztje is pozitív lett, így egyre kisebb az esély arra, hogy ott lehet a jövő héten kezdődő dániai női kézilabda Európa-bajnokságon Silje Solberg, a Győri Audi ETO KC norvég kapusa.

Ideiglenesen távozik a Győri ETO olimpiai bajnok kézilabdázója

Amanda Kurtovic máshol lendülne formába, hogy visszakerüljön a norvég válogatottba.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok klasszisra szükség lenne, mert jelenleg Emily Stang Sando mögött az a Rikke Granlund a második számú kapus, aki csütörtökön, a dánok elleni felkészülési mérkőzésen debütált a legjobbak között.

„Ha reálisak akarunk lenni, akkor Silje Solbergre nem számíthatok a nyitányon, hiszen három hete nem fogott labdát a kezébe. Márpedig ha nem lesz ideje felkészülni, akkor Emily és Rikke lesz a kapus” – nyilatkozta Thorir Hergeirsson a norvég Tv2-nek.

A Győr kézise úgy érzi, az Eb-n sokkal nagyobb biztonságban lesznek

A norvég válogatott irányítója nem fél a koronavírustól.

Solberggel a Vg.no pénteken közölt interjút, a játékos azt mondta, biztosan nem lesz ott a Lengyelország elleni első Eb-csoportmérkőzésen. És ugyan nagyon szeretne ott lenni Dániában, de az egészségét nem kockáztatja.

Nagyon sok félelmetes dolgot hallottunk március óta, most úgy gondolom, bónusz lesz, ha idén decemberben pályára léphetek

– nyilatkozta. Hozzátette, a betegség csupán egy napra kényszerítette ágyba, és ugyan jól viselte az egészet, az ízlelése és a szaglása még mindig nem tökéletes.

„Mit mondjak? Csalódott vagyok. Egész ősszel próbáltam elkerülni a vírust. De ilyen az élet. Az első pozitív tesztnél azt gondoltam, ennyi volt, ez az Eb elúszott. Most az a kérdés, mennyi időbe telik, mire készen állok. A győri klubomban a fertőzöttek egy része három és fél hetet hagyott ki. Az nagyon szomorú lenne, ha ugyanez történne velem” – mondta.

Elismerte, szép ajándékot adott barátjának, Lars Östhasselnek, aki most látogatta meg Magyarországon, és azonnal meg is fertőződött.

Azzal tisztában van, hogy a csoportmeccseket ki kell hagynia, de abban bízik, ha néhány napon belül negatív lenne az eredménye, még eljuthatna a végjátékra.

Solberg november 14-én és 24-én is pozitív volt, a harmadik tesztet most pénteken vették le. Amennyiben jó híreket kapna, újabb vizsgálatok várnának rá, hogy kiderüljön, a szíve és a tüdőfunkciója is rendben van-e.

Megértem, hogy akkor mehetek Dániába, ha a vizsgálatok eredményei jók lesznek. Egyértelmű, hogy semmilyen kockázatot nem vállalok az Európa-bajnokságon való részvétel miatt. Mielőtt pályára lépnék, éreznem kell, hogy a testem jó állapotban van”

– hangsúlyozta.

Related posts

Hideg és többszöri havazás is lesz november és december találkozásánál

MOCOHU

Trump azonnali felmentésére szólított fel Nancy Pelosi

MOCOHU

Halálos motorbaleset történt Böhönyénél és Celldömölknél is

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This