17.3 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
black lives matterbreonna taylorkaliforniaKultúraMAGYARORSZÁGszobor

Két héttel a felavatása után szétverték a fekete nő szobrát, akit rendőrök lőttek le

Mindössze két hétig állt a helyén Breonna Taylor szobra a kaliforniai Oaklandben. A BBC híre szerint a kerámiából készült mellszobrot összetörve találták meg szombaton. A szobor talapzatán felirat állt: „Mondjátok ki a nevét: Breonna Taylor.”

A 26 éves Taylort idén márciusban, louisville-i otthonában lőtték le a rendőrök, akik kábítószert kerestek a nő barátjánál, emiatt hatoltak be a lakásba. A rendőrök közleménye szerint Taylor barátja rájuk lőtt, emiatt alakult ki lövöldözés, amelyben halálos lövés érte a nőt. Taylor fegyvertelen volt, a lakásban pedig nem találtak kábítószert.

Breonna Taylor ezután vált a Black Lives Matter emberi jogi mozgalom egyik ikonjává, akinek a képe rengeteg rasszizmusellenes megmozduláson, tüntetésen felbukkant. Louisville városa 12 millió dolláros kártérítést ítélt meg a családjának, a Vanity Fair magazin pedig idén augusztusban őt tette a címlapjára. Mellszobrát Oaklandben állították ki. A művész, Leo Carson azt nyilatkozta, a szobor szétzúzása nyilvánvalóan rasszista támadás, nemsokára viszont bronzból fogja újraönteni azt.

Related posts

Sidi reagált a felfüggesztésére: Tiszta a lelkiismeretem

MOCOHU

Belerondított a világörökségbe a Rogán-kötvényes vállalkozó, most már papír is van róla

MOCOHU

Több mint 500 rab szökött meg az ostromot követően egy nigériai börtönből

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This