23.3 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aston martinForma-1MAGYARORSZÁGsebastian vettelSport

Vettel: Nem számítok garantált sikerre, csak sok és kemény munkára

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel nem számít gyors sikerekre új csapatánál, az Aston Martinnál. A 33 éves német versenyző a BMW Sauber színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, majd a Toro Rosso pilótája volt. Ezt követően 2010 és 2013 között négyszer nyert világbajnoki címet a Red Bull színeiben, 2015 óta viszont elkerülték a sikerek, amikor a Ferrari pilótája volt.

Kapcsolódó

A Forma-1 címvédője Sir Lewis Hamiltonként száll harcba a nyolcadik vb-győzelemért

II. Erzsébet a 104 éves Ruth Saunderst is kitünteti, aki végiggyalogolta a maratoni távot, hogy ezzel pénzt gyűjtsön.

„A cél teljesen más, nevezetesen a csapat előremozdítása. A tapasztalataimra építek, és arra, amire képes vagyok a volán mögött” – nyilatkozta az MTI cikke szerint Vettel. Hozzátette, sokkal több tapasztalattal és tisztább jövőképpel rendelkezik, mint amikor a Red Bullnál szerepelt.

A jövőben nem számítok garantált sikerre, csak sok és kemény munkára. Ki kell használnunk, hogy a csapatunk optimista, és meg kell próbálnunk lépésről lépésre közelebb kerülni a sikerhez.

Vettel szerint a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a márciusban kezdődő új idényben is a világbajnoki cím elsőszámú esélyese lesz. Hozzátette, Hamilton óriási sikerei és rekordjai ellenére számára honfitársa, a német Michael Schumacher minden idők legjobb pilótája.

„Gyorsabb volt, mint bárki más a Ferrarival, és minden versenyen a maximumot nyújtotta. Nagyon örülök, hogy a fia, Mick bemutatkozik a Forma-1-ben. Megpróbálok valamit visszaadni neki abból, amit Michael adott nekem” – magyarázta.

Az Aston Martin korábban a Red Bull névadó támogatója volt, de az 1960-as szezon óta nem versenyzett önállóan a Forma-1-ben. A Racing Point-csapat utódjának a kanadai milliárdos, Lawrence Stroll a főszponzora, akinek fia, Lance Stroll az istálló másik pilótája Vettel mellett.

Otmar Szafnauer, vezérigazgató és csapatfőnök elmondta, csaknem egy éve zajlik a felkészülésük, és nagyon várják a bemutatkozást, amelyre az Ausztrál Nagydíjon kerül sor.

„Egy ilyen ikonikus márka képviselete hatalmas kiváltság a csapat minden tagjának” – vélekedett Szafnauer, aki a romániai Szemlakon (Semlac) született német származású amerikai apa és román anya gyermekeként, de már hétéves korában Detroitba költözött a szüleivel.

Related posts

Nyugalomra int a svéd miniszterelnök NATO-ügyben

MOCOHU

Digitális okos parkolás könnyíti az autósok életét már Újlipótvárosban is

MOCOHU

Előzés közben ütközött két autó Nagykátánál, az egyik sofőr meghalt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This