18.1 C
Budapest
May 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aragoborsodi sport holdingborsodsport investduna aszfaltleisztinger tamásMAGYARORSZÁGSportszíjj lászló

A Szijjártót jachtoztató milliárdos veszi át a diósgyőri fociklubot

A diósgyőri futballklub eddigi befektetője, a valaha szocialista kötődésűként elkönyvelt, de a NER-rel is kompatibilis milliárdos, Leisztinger Tamás helyébe a Mészáros Lőrinccel összenőve az egyik legnagyobb NER-mogulnak számító Szíjj László lépett az ügylettel, amelyet szerdán jelentettek be. A diósgyőri egyesület azt közölte, hogy a fociklub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft.-t megvásárolta a Borsodi Sport Holding Kft.

A Borsodsport Invest eddig az ARAGO Befektetési Holding Zrt.-n keresztül Leisztinger érdekeltségében állt, de az Opten adatbázisa alapján a milliárdosnak nem sok öröme telhetett a diósgyőri kalandban: 2019-ben 44 millió forint bevétel mellett 766 millió forint veszteség csúfította a Borsodsport Invest mérlegét, 2015 óta pedig összesen durván 1,7 milliárd veszteséget hozott össze a focis cég Leisztinger kezei között.

A vevőt, a Borsodi Sport Holding Kft.-t közvetlenül karácsony előtt hozták létre, december 29-én pedig be is jegyezte a cégbíróság. A kft.-alapításhoz szükséges legkisebb, 3 millió forint törzstőkét a cégjegyzék alapján egészségügyi vállalkozásokban érdekelt Magyar Olivér Mátyás és a tiszakécskei székhelyű Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. adta össze. Bár a minősített többségű befolyást biztosító szavazati joggal Magyar Olivér rendelkezik a kft.-ben, és az egyesület közleményében is őt idézik, a szükséges tőkét inkább a tulajdonostárstól, a Hódmezővásárhelyi Útépítőtől lehet várni, ez a cég ugyanis 2019-ben 58 milliárd forint forgalmat és több mint hatmilliárd forint nyereséget könyvelt el.

A Magyar Vakond Kft.-n keresztül a közvetett tulajdonosa ennél is nagyobb pénztermelő: Magyarország legnagyobb árbevételű építőipari vállalkozásáról, a Duna Aszfaltról van szó, amely tavaly 9 hónap alatt 132 milliárd forint bevételt és csaknem 20 milliárd forint adózott eredményt hozott össze. A Duna Aszfalt egyedüli tulajdonosaként Szíjj László van bejegyezve, az ország negyedik leggazdagabb vállalkozója, aki megjachtoztatta az Adrián Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert.

Related posts

„Azért jöttünk ide, hogy itt hibázzunk, ne a Marson”

MOCOHU

Kivizsgálják, hogyan került életveszélybe Grosjean

MOCOHU

Belehalt a koronavírusba egy salgótarjáni mentésirányító

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This