17.3 C
Budapest
May 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldjárványkoronavíruskoronavírus-járványMAGYARORSZÁGtartalék

Már bármennyit tartalékolhat a kormány a járvány elleni védekezésre

A Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékának kiadásai külön szabályozott módosítás nélkül is eltérhetnek az előirányzattól, ezt mondja ki egy péntek este megjelent kormányrendelet, amit a hvg.hu szúrt ki.

A cikkben megjegyzik, ez az előirányzat a törvény szerint 25 milliárd forint, és túllépéséhez eddig a pénzügyminiszter, Varga Mihály jóváhagyása kellett. Egészen eddig, mert a kormány azzal a felhatalmazással élt, hogy

a veszélyhelyzetben hozott rendelete eltérhet a törvénytől.

Egy másik kormányrendelet is kijött pénteken, ez azt a helyzetet rendezi, amikor akadályoztatás, lemondás vagy a tisztség betöltetlensége miatt egy településnek nincs se polgármestere, se alpolgármestere. Ilyenkor a szervezeti és működési szabályzatban a képviselőtestület ülésének összehívására és vezetésére kijelölt önkormányzati képviselő, ha pedig ilyen nincs vagy nem vállalja, a fővárosi vagy megyei kormányhivatal által kijelölt önkormányzati képviselő kerül a település élére. Írásban kell nyilatkoznia, hogy a feladatot önként vállalja.

A hvg.hu megjegyzi, ha a polgármester főállású volt, a helyettesítő eldöntheti, hogy az ő tiszteletdíját veszi-e át, vagy csak annyit kér, amennyit a társadalmi megbízatású polgármesterek kapnak.

The post Már bármennyit tartalékolhat a kormány a járvány elleni védekezésre first appeared on 24.hu.

Related posts

Kína elnöke is gratulált Novák Katalinnak

MOCOHU

Eltűnt egy 76 éves nagyacsádi nő

MOCOHU

Az elmozdított perui elnök 18 hónapos fogva tartását rendelték el

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This