12.5 C
Budapest
May 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGmicrosoftTechvideojátékxbox game pass

18 millió előfizetőnél jár az Xbox Game Pass

Már 18 millió előfizetője van a Microsoft-féle Xbox Game Pass szolgáltatásnak, derült ki a redmondi vállalat legfrissebb pénzügyi eredményeit tárgyaló konferenciabeszélgetésből.

Az Xbox Game Pass lényegében a videójátékos Netflix, ahol az előfizetési díjért cserébe a felhasználók nem filmekhez és sorozatokhoz, hanem száznál is több játékhoz jutnak hozzá, amik az előfizetés időtartama alatt megkötés nélkül telepíthetők és játszhatók. A szolgáltatás korábban csak konzolokra és Windows 10 operációs rendszert futtató számítógépekre volt elérhető, tavaly ősszel érkezett meg a mobilos verzió, aminél letöltés/telepítés helyett streamelhetők a játékok.

Az előfizetők száma mindössze negyed év alatt nőtt 3 millióval, és ez a szám várhatóan még tovább fog emelkedni, hiszen PC-re idén érkezik az Xbox Game Pass streamelős verziója (így már nem lesz szükség erős hardverre a játékhoz), illetve Phil Spencer, az Xbox üzletág feje tavaly év végén azt is elhintette, hogy akár még idén megjelenhet az okostévékre szánt változat. Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, a videójátékos üzletágban az Xbox Game Pass jelenti a jövőt a Microsoft számára, a hardver és játékeladások helyett már ezen szolgáltatás fejlesztésén van a fókusz, és a cég rengeteg pénzt költ felvásárlásokra, hogy elérhető tartalom szempontjából lépéselőnyben legyen az olyan konkurensekhez képest, mint például a Google Stadia.

Kapcsolódó

Az Xbox már nem a PlayStation ellen küzd, a videójátékos Netflixet építik

Úgy tűnhet, az Xbox elvesztette a konzolháborút, de a Microsoft új stratégiát követ, ami hosszú távon nemcsak jelentős sikerrel kecsegtet, de alapjaiban változtathatja meg a videójáték-ipart.

A részvényeseknek tartott beszámoló során kiderült továbbá, hogy a multiplayert (és ingyen játékokat) biztosító Xbox Live szolgáltatásra még mindig 100 milliónál többen fizetnek elő, illetve Satya Nadella, a Microsoft ügyvezetője arról is beszélt, hogy az Xbox Series X és S a cég eddigi legnépszerűbb konzoljai, ami azt jelenti, hogy a megjelenés első hónapjában többet adtak el belőlük, mint hasonló időintervallumon belül az Xbox, Xbox 360 és Xbox One konzolokból

Birkás Péter további cikkei
  • Itthon is elérhető lesz a Samsung okosórákon az EKG és a vérnyomás funkció
  • A Sonos Five egy nagyobb lakást is könnyedén megtölt zenével
  • Erre figyeljen, ha PlayStation 5 vagy Xbox Series X mellé keres tévét

The post 18 millió előfizetőnél jár az Xbox Game Pass first appeared on 24.hu.

Related posts

Terroristákra vadászó muszlim katonából lett az irodalom drag queenje

MOCOHU

Hajdú Péter fizetett, előzetes mentesítést kapott

MOCOHU

Életfogytiglant kapott a Sátor-banda sírásója

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This