14.1 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
katasztrófavédelemMAGYARORSZÁGNagyvilágpentagonusa

A Pentagon még vizsgálja, hogyan lehet befonni a katasztófa-elhárítást az oltásba

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) a Szövetségi Katasztrófa-elhárítási Hivatal (FEMA) kérésére megvizsgálja, hogyan nyújtson segítséget a koronavírus elleni védőoltások szétosztásában – közölte csütörtökön a minisztérium szóvivője.

Joe Biden amerikai elnök hétfőn közölte, hogy feltételezése szerint 150 millió adag oltást tudnak beadni elnöksége idejének első száz napja alatt.

Tekintettel a kérés fontosságára sürgősséggel vizsgáljuk meg, mit tehet az amerikai védelmi minisztérium, hogy biztonságosan támogathassa az erőfeszítést

– olvasható John Kirby Pentagon-szóvivő közleményében.

A közlemény nem tér ki arra, hogy hány katona venne részt a segítségnyújtásban, de egy amerikai vezető azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy ezrekről lehet szó.

A SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségnek eddig több mint 420 ezer halálos áldozata van az Egyesült Államokban, naponta több mint 173 ezer ember fertőződik meg, és milliók veszítették el a munkájukat.

A hadsereg bevetése a koronavírus ellen nem új. Az előző elnök, Donald Trump hivatali idejében, a járvány csúcspontján a Nemzeti Gárda is támogatta a betegség elleni erőfeszítéseket országszerte, és jelenleg is húszezren segítik a munkát.

A hadsereg mérnökkara több ezer helyiséget épített fel, hogy segítsen a kórházaknak. Dél-Karolina államban első ízben fedezték fel a koronavírus B.1.351 nevű dél-afrikai mutációját két férfinél – közölte csütörtökön az állam egészségügy-minisztériumának egyik vezetője. A két férfi régóta nem hagyta el lakókörzetét, így feltehető, hogy a vírus korlátozott mértékben már fertőz az országban.

(MTI)

The post A Pentagon még vizsgálja, hogyan lehet befonni a katasztófa-elhárítást az oltásba first appeared on 24.hu.

Related posts

HVG360: A fideszes körök magánnyomozókkal figyeltetik az ellenzéki politikusokat

MOCOHU

Az amerikaiak szerint az ukrán hadsereg újabb várost foglalt vissza

MOCOHU

Szikora Róbert szerint ördögűzést kellene végezni Marilyn Mansonon

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This