15.4 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldegészségügykásler miklósMAGYARORSZÁG

Kásler: Történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben

„A fokozódó járványhelyzet ellenére is történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben. Ennek keretében jelentősen emelkednek az orvosi és szakdolgozó bérek, kivezetésre kerül a hálapénz, valamint különválik a magán és az állami ellátás” – olvasható az emberi erőforrások miniszterének szerdán közzétett Facebook-bejegyzésében.

Kásler Miklós arra nem tért ki posztjában, hogy a járvány egyik legnehezebb szakaszában mintegy 5500 egészségügyi dolgozó mondott fel, mert elfogadhatatlannak találta az új szerződését, amelynek aláírására mindössze egy hetet kaptak. Arról sem beszélt, hogy következő hónapokban folytatódhat a felmondási hullám, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint ok egészségügyi szakdolgozó kér igazolást, hogy amint lehet, külföldre mehessen.

Kásler a lassan egy éve a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók továbbra is példa értékűen helytállnak, ugyanakkor számukra is csak az emberek nagyarányú átoltottsága hozhat valódi enyhülést a kimerítő szellemi és fizikai terhelésben. Mint írta, Magyarországon az utóbbi hetekben kedvezően alakuló oltási hajlandósággal együtt kedvezően alakult a beoltottak száma és aránya is.
„Ez rendkívül fontos, hiszen minden egyes beadott oltással életet mentünk, az ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat pedig tehermentesítjük” – írta a miniszter bejegyzésében.

The post Kásler: Történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben first appeared on 24.hu.

Related posts

Hullottak a magyar játékosok a budapesti tenisztornán

MOCOHU

Budapesti kocsmarazziára indulnak a NAV-ellenőrök

MOCOHU

Élete végéig börtönben marad a brutális kispesti gyilkos

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This