19.2 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
horvátországkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágszlovénia

Hétfőtől tömegesen oltják az oktatásban dolgozókat Szlovéniában

Szlovéniában hétfőtől megkezdik az iskolai és óvodai dolgozók tömeges oltását, és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolapadokba – jelentette be Simona Kustec oktatási miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az oktatás C modell szerint zajlik majd: az osztályokat megfelezik, egyik héten az osztály egyik fele, a másik héten a másik fele jár iskolába, közben online oktatás folyik azok számára, akik otthon maradnak – mondta a tárcavezető. A szlovén kormány döntött a maszkviselés szabályairól is: hatodik osztály fölött a diákok és tanárok számára is kötelező a maszk, ez alatt csak a tanároknak kell viselni.

Folytatódik az oktatási és nevelési intézmények dolgozóinak heti rendszerességgel történő tesztelése is. Ami pedig az oltást illeti – emelte ki a miniszter – először az 50 évnél idősebbeket oltják be. A válságkabinet sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy a 12 régióból kettőben, ahol jobb a járványhelyzet, a jövő héttől kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai.

Szlovéniában csütörtökre 1019-cel 193 284-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 4 beteg hunyt el, amivel a járvány halálos áldozatainak száma 3878-ra emelkedett. A koronavírusos betegek közül 511-en vannak kórházban, 86-an intenzív osztályon.

Horvátországban az elmúlt 24 órában 667 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kezdete óta számuk elérte a 244 872-t. Egy nap alatt kilenc beteg halt bele a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, a halottak száma ezzel 5564-re emelkedett. Kórházban 740 beteget ápolnak, közülük 69-an vannak lélegeztetőgépen.

Andrej Plenkovic kormányfő a kabinet csütörtöki ülésén megerősítette, hogy a külügyminisztérium bekérte az orosz Szputnyik V vakcina dokumentációját ellenőrzésre, hogy a Halmed horvát gyógyszerügynökség ez alapján engedélyezhesse behozatalát. „Több mint készen állunk a beszerzésére” – húzta alá. Eközben a horvát sajtó is beszámolt arról csütörtökön, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Humángyógyszer Bizottsága (CHMP) megkezdte az orosz vakcina folyamatos értékelését.

(MTI)

The post Hétfőtől tömegesen oltják az oktatásban dolgozókat Szlovéniában first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy-egy csomag az alapélelmiszerekből: az Aldi korlátozásokat vezetett be karácsony előtt

MOCOHU

Határozatlan idejű sztrájk kezdődött makói gumigyárban

MOCOHU

Egyre hízik Orbán Viktor választási puttonya

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This