23.3 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
covid-19európai bizottságeurópai uniókoronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekMAGYARORSZÁGNagyviláguniós támogatás

40 millió eurós járványügyi segély jutna Magyarországnak egy új javaslat szerint

Az Európai Bizottság mintegy 530 millió eurós kiegészítő pénzügyi támogatási csomagot terjesztett elő csütörtökön 17 európai uniós tagállam járványellenes vészhelyzeti intézkedéseinek segítésére – számolt be az MTI.

Az összeg – ha a többi illetékes uniós szerv is jóváhagyja – az EU Szolidaritási Alapjából (EUSZA) érkezik Ausztriába, Belgiumba, Horvátországba, Csehországba, Magyarországra, Észtországba, Franciaországba, Németországba, Görögországba, Írországba, Olaszországba, Lettországba, Litvániába, Luxembourgba, Portugáliába, Romániába, illetve Spanyolországba a koronavírus-járvány elleni küzdelem támogatására. Három tagjelölt ország, Albánia, Montenegró és Szerbia is kapna támogatást.

A bejelentés szerint Magyarország 39 723 926 euró értékben részesülne a csomagból.

A finanszírozás orvosi és egyéni védőeszközökre, a lakosságnak nyújtott sürgősségi támogatásra, valamint a betegség terjedésének megelőzésére, nyomon követésére szánt állami kiadásokat segít fedezni.

A most előterjesztett csomag magában foglalja a Németországnak, Írországnak, Görögországnak, Spanyolországnak, Horvátországnak, Magyarországnak és Portugáliának ugyanezen célokra már korábban folyósított támogatásokat is összesen 132,7 millió euró értékben. A bizottság által javasolt pénzügyi hozzájárulást az Európai Parlamentnek és a tagállamok kormányait képviselő Tanácsnak is jóvá kell hagynia.

The post 40 millió eurós járványügyi segély jutna Magyarországnak egy új javaslat szerint first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy lakónak nem tetszett az óbudai feszület, a Fidesz vallásgyalázást kiáltott és tüntetett

MOCOHU

Olvadni kezdett a jegesmedvék utolsó menedéke

MOCOHU

Megpróbálta kirabolni a trafikot, nem sikerült. Erre a bokorba bújt, de gyorsan megtalálták

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This