13.2 C
Budapest
May 4, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
astrazenecacovid vakcinacovid-19koronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekMAGYARORSZÁGNagyvilág

Két újabb trombózisos esetet jelentettek Spanyolországban az AstraZenecával való oltás után

Tájékoztatása szerint arra keresik a választ, hogy az eddig ismert három spanyol esetben a vakcina mellékhatásaként alakult-e ki trombózis pácienseknél.

Mint mondta, az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyagot eddig több mint 975 ezren kapták meg Spanyolországban.

A szaktárca közleményben részletezte, hogy a két páciens egyike stroke következtében életét vesztette. A spanyol sajtó információi szerint egy 43 éves málagai tanárnőről van szó, aki kedden hunyt el. Az oltást március 3-án kapta meg.

Számos országhoz hasonlóan Spanyolország hétfőn ideiglenesen felfüggesztette az AstraZeneca-vakcina alkalmazását, amíg az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálata le nem zárul arról, hogy van-e összefüggés a megbetegedések és az oltás között. Az EMA várhatóan csütörtökön jelenti be, milyen eredményre jutottak.

Kapcsolódó
Most akkor kell félni az AstraZeneca vakcinájától?

Zajlik a vizsgálat, de úgy tűnik, nem gyakoribb a vérrögképződés az AstraZeneca vakcinájának beadása után. Az unió számos országában mégis felfüggesztették a használatát.

Carolina Darias beszámolt arról is, hogy a dél-európai országba eddig 7,68 millió oltóanyag érkezett három európai engedéllyel rendelkező gyártótól, amelyekből 5,85 millióan az első, 1,8 millióan mindkét dózist megkapták.

A miniszter elmondta: a járvány mérséklődésének üteme lelassult, ezért fokozott óvatosságot, az egészségügyi előírások betartását kérte mindenkitől.

Az elmúlt 24 órában háromezer új esetet diagnosztizáltak, míg a regisztrált esetszám hatezerrel emelkedett. A járvány kezdete óta több mint 3,2 millió embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az utóbbi egy hétben 405-en hunytak el, a halálos áldozatok száma elérte a 72793-at.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Twitter-üzenetben üdvözölte és jó hírnek nevezte az Európai Bizottság szerdán ismertetett javaslatát egy európai vakcinaútlevél bevezetéséről, amelyet Spanyolország támogat.

The post Két újabb trombózisos esetet jelentettek Spanyolországban az AstraZenecával való oltás után first appeared on 24.hu.

Related posts

Balesetek miatt komoly torlódás van az M1-es autópályán

MOCOHU

Orvosok próbálták betiltatni ezt a divatot

MOCOHU

Polgár Tünde fia ösztöndíjas lett egy New York-i egyetemen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This