16.5 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldfelügyeletiskolakoronavírusMAGYARORSZÁGóvoda

Egy hét alatt két és félszeresére nőtt az óvodai felügyeletre szoruló gyerekek száma

Március 17-én 5386 általános iskolás és 22 126 óvodás számára kértek gyermekfelügyeletet – közölte a Népszavával az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Vagyis a koronavírusjárvány erősödése miatt március 8-tól elrendelt teljes távoktatás és intézménybezárás után az iskolai felügyeletre szoruló diákok száma megduplázódott, az óvodásoké pedig két és félszeresére nőtt egy hét alatt. Múlt héten még 8892 óvodás és 2679 iskolás gyermeknek kellett felügyeletet biztosítani az intézményekben.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) rámutatott, a zárás ellenére jelen pillanatban is iskolák, óvodák ezreiben működik gyermekfelügyelet, a bölcsődék továbbra is nyitva vannak, ennek ellenére a kormány továbbra sem tervezi kiemelt csoportként kezelni az oktatás-nevelésben dolgozókat az oltási rendben.

Hét elején a parlamentben is szóba került a tanár oltása: Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét a jobbikos Csányi Tamás kérdezte a pedagógusok vakcinzásáráról. A miniszter szerint a tanárok akkor kapják meg az oltást, amikor sorra kerülnek. Mint mondta:

a tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruk és egészségügyi állapotuknak megfelelően.

The post Egy hét alatt két és félszeresére nőtt az óvodai felügyeletre szoruló gyerekek száma first appeared on 24.hu.

Related posts

A csalók is rácuppantak Kanye West új albumára

MOCOHU

Pásztor Annáék megmutatták, milyen lett volna utolsó táncuk a DWTS-döntőben

MOCOHU

Pofon vágta és leköpte a testnevelő tanárt – két nap alatt elítélték

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This