15.2 C
Budapest
May 4, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
justin bieberMAGYARORSZÁGmartin luther kingSzórakozás

Martin Luther King beszédeit használta Justin Bieber az új albumán

Március 19-én jelent meg Justin Bieber új, Justice (magyarul Igazság) című albuma, de a sztárt máris kritizálják az lemez miatt.

Popslágereibe ugyanis több helyen beleépítette a faji elnyomás ellen küzdő – végül 1968-ban egy merényletben meggyilkolt – Martin Luther King hangját is. A fekete polgárjogi aktivista beszédrészleteinek felhasználására a hagyaték kezelői áldásukat adták, sőt, Bernice King, az aktivista lánya annyira imádja Justin Bieber albumát, hogy egy Twitter-bejegyzésben köszönte meg az új albumot – írja a TMZ.

A kritikusok már az album legelső másodpercei után felháborodtak, hiszen hamarabb hallani a lemezen Martin Luther King hangját, mint Justin Bieberét.

A Twitteren háborgók szerint érzéketlen volt az énekes, amikor a könnyű popszámaihoz fajsúlyos beszédrészleteket választott az aktivistától. Pláne azért, mert az album a címe ellenére sem foglalkozik a társadalmi igazságosság kérdésével.

A beszédrészletek felhasználása többeket is David Guetta produkciójára emlékeztetett, aki George Floyd megölése után pár nappal egy adománygyűjtés keretében egy manhattani háztetőn zenélt. A közvetítés alatt pedig lejátszotta a King Van egy álmom című beszédéből készült remixét.

AFP FILES / AFP

The post Martin Luther King beszédeit használta Justin Bieber az új albumán first appeared on 24.hu.

Related posts

Van olyan európai ország, ahol még csak az emberek öt százaléka jelentkezett oltásra

MOCOHU

Három bűzcsapdát tettek ki Hatvanban

MOCOHU

Az Európai Parlament talált pár trükköt, amivel fel lehet lépni a homofób pedofiltörvény ellen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This