19 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
gyászKultúraMAGYARORSZÁGmeghaltmuzsikanagy éva

Meghalt Nagy Éva táncdalénekesnő

73 éves korában elhunyt Nagy Éva énekesnő, értesült a családhoz közeli forrásból a 24.hu, információink szerint az énekesnő halálát koronavírus-fertőzés okozta. Nagy Éva Pesterzsébeten született, de Sátoraljaújhelyen nevelkedett, és 1967-ben kezdett énekelni, a következő évben pedig már elindult a Táncdalfesztiválon, ahol a Liversing együttessel közös dalával, az Ez az utolsó randevúnkkal aratott sikert.

Az énekesnő karrierje a biztató indulás ellenére néhány évre megfeneklett, de így is megjelent kislemezen két további dala is (Gyere, gyere hát, Zúgva sírnak a fák). A hetvenes években újra több fesztiválon is részt vett, utána pedig gyerekműsorokban énekelt, utoljára 54 évesen lépett fel.

Kapcsolódó
„Évike, magának tényleg senki ismerőse nincs a szakmában?”

Nagy Éva az 1968-as Táncdalfesztiválon tűnt fel, és akkor a népszerű fiatal énekesnők közé tartozott. Interjú a most 71 éves énekesnővel.

Az Ez az utolsó randevúnk három évvel ezelőtt felkerült a londoni Ace Records a hatvanas évek magyar énekesnői előtt tisztelgő albumára is, ebből az apropóból készítettünk vele interjút, ahol így emlékezett vissza a pályájára:

Lehetnék egy magamba fordult, szomorú öregasszony, de szerencsére az a típus vagyok, aki elfogadja a dolgokat úgy, ahogy vannak. Az, hogy később átnyergeltem a gyerekműsorokra, okos dolog volt, mert ott annyi szeretetet kaptam, hogy az végül is elfeledtette velem, hogy a táncdalénekesi karrierem nem olyan lett, amilyet szerettem volna. Én legalább mindent megtettem. Hozzáteszem, ha felvesznek a jogra, valószínűleg most egy savanyú, íróasztalnál megöregedett ember lennék, mert az nem az én világom volt, és csak azért jelentkeztem oda, mert az volt akkor a divat. Pedig ha a magyartanárnőm nem rontja le az érettségimet, valószínűleg felvesznek, így viszont mégis megköszönhetem neki, hogy másképp alakult az életem.

The post Meghalt Nagy Éva táncdalénekesnő first appeared on 24.hu.

Related posts

Saját testőre lőtte agyon az ugandai kormány egyik miniszterhelyettesét

MOCOHU

X-Faktor: Miller Dávid az új műsorvezető

MOCOHU

Megszületett Nick Cannon 12. gyereke

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This