16.8 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
birkózáskorpási bálintMAGYARORSZÁGolimpia 2021olimpiai kvótaSporttokió 2021torba erik

Korpási ugráló és rángató ellenfelét elintézve szerzett olimpiai kvótát

Korpási Bálint olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában, a 60 kilóban szereplő Torba Eriknek viszont ugyanez nem sikerült az európai birkózók BOK Csarnokban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén., írta az MTI.

Kapcsolódó
Sportpszichológusért kiált a dühös magyar birkózókapitány

Csütörtökön legalább a honosítottak nyertek egy-egy meccset a budapesti kvalifikációs versenyen.

Torba Erik az elődöntőben a törökök Eb-másodikja, Kerem Kamal ellen is jól birkózott és csak minimális különbséggel maradt alul.

A találkozó elején a török volt a jobb, néhány másodperc után derékra támadás után dobást indított, melyről le tudott jönni Torba, mégis Kamal kapott két pontot. A folytatásban is a rivális maradt aktívabb, Torbát pedig megintették (0-3), lentről viszont kiválóan védekezett, hiába támadhatott közel fél percig ellenfele, nem tudott akciót elérni, sőt, végül Torba Erik kerekedett felül, majd szépen billentett (3-3).

A magyar számára előnyös döntetlen viszont nem tartott ki a szünetig, mert néhány másodperccel az előtt egy derékra támadást még végigvitt Kamal (3-5).

A második menetben a török már csak arra ügyelt, hogy Torba ne tudjon akciót csinálni rajta, és mivel a magyar állásból, illetve a menet közepén intés után (4-5) lentről sem volt képes további pontokat elérni, Kamal győzött, Torba Erik pedig elkeseredetten rogyott le a szőnyegre.

A fájó kudarc után kevéssel Korpási Bálinton volt a sor, hogy megszerezze az első budapesti kvótát a hazai csapatnak. A tokiói repülőjegyért a moldovai Donior Islamovval került szembe, aki a találkozó elején nagyon aktív volt, kapaszkodás helyet messziről ugrált és rángatott,

Korpásit azonban nem zökkentette ki, a BVSC sportolója jól állt a lábán és egy perc után már egyértelműen irányított. A moldovai előre menekülése nem fizetődött ki, mert kevesebb, mint két perc után őt intették (1-0), Korpási Bálint pedig lentről, két gyönyörű pörgetéssel (5-0) eldöntötte a meccset. A második menetben a magyar még egy intésponttal növelte is előnyét (6-0), de igazából végig csak arra ügyelt, hogy ne hibázzon és nem adott esélyt az erejével az utolsó percre már teljesen elkészült Islamovnak a zárkózásra.

Korpási Bálint a magyar birkózók ötödik kvótáját szerezte meg a tokiói nyári játékokra. A 2019-es világbajokságon a szintén kötöttfogású Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg), a szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg), valamint Sastin Marianna (62 kg) biztosította helyét az olimpián.

The post Korpási ugráló és rángató ellenfelét elintézve szerzett olimpiai kvótát first appeared on 24.hu.

Related posts

Hatalmas sárkány maradványaira bukkantak

MOCOHU

Lehet félnivalója a brit királyi családnak Meghan és Harry történelmi tévéinterjújától

MOCOHU

Videó: így készül a természet egyik legsikeresebb csapdája

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This