19 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fagyhavazáshózáporidőjárásMAGYARORSZÁGTudomány

Hózáporok várhatók vasárnap

Egészen a jövő hét közepééig hideg, télies időre számíthatunk, a hőmérséklet csak nagyon lassan éri el a március végén szokásos szintet. A Kiderül.hu előrejelzése szerint vasárnap alapvetően napos időre készülhetünk, a déli óráktól egy frontális felhősáv érkezik északnyugat felől, és fokozatosan mindenütt megnövekszik a felhőzet.

Délutántól a Rábaköz tágabb környezetében, majd estefelé a Dunántúlon is lehet hózápor, hószállingózás.

Napközben mérsékelt marad a légmozgás, majd a front érkezése után este a Kisalföldön megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő.

Hétfőn éjjel a Dunántúlon, napközben a keleti, délkeleti országrészben is egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Általában több órára kisüt a nap, emellett gomolyfelhők képződnek, szórványosan előfordul hózápor, néhol havas eső zápor. Az északi szelet nagy területen erős, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -6 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 5 és 9 fok között valószínű.

Kedden általában több órára kisüt a nap, majd sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Keleten, északkeleten lehetnek tartósabban felhős területek is. Helyenként előfordulhat hózápor, havas eső, zápor, az északi szelet több helyen kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -8, a csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

The post Hózáporok várhatók vasárnap first appeared on 24.hu.

Related posts

11 év után kellett megtudnunk, hogy Nádai Anikó eredetileg magyartanárnak készült

MOCOHU

Jegyespár halt meg a debreceni vonatbalesetben

MOCOHU

Patti Smith: Már nem a társadalomból való kiszakadás izgat, hanem hogy képes-e az emberiség összefogni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This