26.2 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
balázs zoltánBelföldbontásházromboláskompoltMAGYARORSZÁG

Kompolt lottónyertes polgármestere leromboltatott egy házat, amíg a lakók dolgozni voltak

A lakók távollétében a Heves megyei Kompolton ledózeroltak egy lakóházat, amelyet eddig egy háromtagú család használt. A rombolást Balázs Zoltán polgármester rendelte el, ám az intézkedésről előzetesen nem értesítette a lakókat, akik munkájuk miatt utaztak el a településről.

A rossz állapotú épület a Kossuth utcában állt, a helyén azóta törmelékkupac éktelenkedik, amiből itt-ott háztartási eszközök, használati tárgyak maradványai látszanak ki. A házban az elmúlt egy évben a helyi roma közösség egyik tagja, Szűcs Georgina lakott gyermekével és élettársával.

A nő egy üzletláncnál kapott takarítói állást egy Pest megyei városban, ezért szatyornyi ruhával utazott el Kompoltról. Március 9-én kapta az egyik szomszédtól a hírt, hogy ledöntötték a házat.

Igaz, hogy szegényes volt a ház, de be volt bútorozva. Amiért egy életen át dolgoztam, amit kerestem, az most odaveszett

– mondta Szűcs Georgina a 24.hu-nak.

A nő elmondása szerint az épület tulajdonviszonyai – sok más helyi roma lakóhelyéhez hasonlóan – rendezetlenek voltak, az eredeti tulajdonos az élettársa rokonságához tartozott. A településen azonban köztudott volt, hogy ők laknak az ingatlanban. Néhány hete álltak munkába, addig az önkormányzattól senki sem érdeklődött a ház állapotáról. Azt tervezték, hogy a keresett pénzből néhány felújítást elvégeznek majd.

A szomszéd azt mondta, későn ért oda. Ott volt a polgármester is. Nagyon be se mentek, csak jött a Zetor. Elképzelheti, hogyan éreztem magam. Eljövök dolgozni, és közben küldik a képet, hogy letúrták a házat

– mesélte a nő, aki rögtön felhívta Balázs Zoltánt. Elmondása szerint a polgármester ekkor azt mondta, ő a tulajdonost próbálta elérni.

Kérdeztem, hogy hány életveszélyes házat mutassak neki Kompolton. Sokan vannak a romák között, akiknek évek óta ígéri a lakást a polgármester, aztán hiába várják.

Szűcs Georgina az ingóságait is számon kérte: ruhák, háztartási eszközök kerültek a romok alá. A nő szerint a polgármester azt mondta, egy ágyat tud felajánlani neki.

Balázs Zoltán a 24.hu kérdésére elismerte, hogy a rombolás előtt nem kereste a lakót. Ezt szerinte nem is kellett megtennie, mert az ingatlan nem Szűcs Georgináé volt, jogtalanul lakott benne. Balázs nekünk is azt mondta, hogy a tulajdonost megpróbálta ugyan felkutatni, de nem sikerült elérnie. Az épület szerinte életveszélyes volt, és olyan hírek is keringtek, hogy „drogosok járnak be” az udvarra, sőt a házba is, ezért miután megvolt hozzá a jogköre, úgy döntött, hogy meg kell előzni a „nagyobb bajt”.

Nem is abba az utcába volt hivatalosan bejelentve, most pedig a lányát is másra bízta, amikor elment dolgozni. Innentől ezt én nem tudom követni. Nekem egy feladatom van ilyen esetekben: ha egy elhagyott ház balesetveszélyes, márpedig itt az egyik sarokrész megcsúszott, akkor el kell kerülni, hogy tragédia történjen

– mondta az polgármester. Balázs szerint azt, hogy a ház életveszélyes volt, a bontás után a lakónak is elmondta.

Volt, amikor ezt a hölgy is elismerte, volt, amikor nem. Azt is mondta, hogy volt az ingatlanban valami holmija. Nem tudom, én ezt nem tapasztaltam. Sok az ügyben a kérdőjel. Mi tudjuk, hogy nehéz sorsban élnek, gyerek is van, adtunk nekik korábban is támogatást, adtunk most is. Egy a lényeg, hogy megvolt a jogköröm, és mivel életveszélyről volt szó, le kellett bontatni a házat

A polgármester szerint a jövőben a többi között ruhákkal igyekeznek majd támogatni a családot.

Írásban elküldött kérdésünkre, hogy milyen hivatalos eljárási lépések előzték meg a bontást, nem érkezett válasz. A polgármestertől néhány fotót kaptunk, amellyel az épület rossz állapotát illusztrálta.

Balázs polgármester kompolti tevékenységéről nemrég a Blikk cikke alapján már beszámoltunk. Miután többen állították, hogy kirívóan költséges életvitelét nehezen lehet magyarázni a kétezer lakosú település polgármesteri fizetéséből, Balázs azzal védekezett, hogy tavaly szerencsejátékokból több tízmillió forint bevétele volt. Egy év alatt ötször nyert a skandináv, az ötös lottón és a jokeren.

The post Kompolt lottónyertes polgármestere leromboltatott egy házat, amíg a lakók dolgozni voltak first appeared on 24.hu.

Related posts

Melegházasságot mutató részletet plakátolt ki az RTL Klub, most le kell takarniuk

MOCOHU

Ha LeBron James Neónak öltözik és Ryan Reynolds fénykardot ránt, nagy a baj

MOCOHU

Dua Lipa a tornavideója után most bárkit megtanít táncolni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This