20.6 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kártérítési keresetlázár jánosmagyar tenisz szövetségMAGYARORSZÁGmtszmunkaügyi perrichter attilaSporttenisz

Lázár Jánosék 250 milliós kártérítési keresetet nyújtottak be a korábbi főtitkár ellen

Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség korábbi főtitkára tavaly februárban mondott le, majd a Szűcs Lajos helyére megválasztott új elnök Lázár János kinevezése után úgy fogalmazott: áll minden vizsgálat elé. Nos, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) nem tétlenkedett: a huntennis.hu szerdán arról számolt be, hogy munkaügyi keresetet indított az MTSZ korábbi vezető beosztású alkalmazottja ellen kártérítés megfizetése iránt. A szövetség a perben egész pontosan

253 millió forintot és a tavaly január óta felmerülő késedelmi kamatok megfizetését követeli majd korábbi munkavállalójától,

mivel a szövetség álláspontja szerint a korábbi főtitkár 2020 januárjában pénzügyi fedezet, elnökségi jóváhagyás és szerződött helyszín hiányában írt alá egy három évre szóló bérleti szerződést az EBX-IMG, LLC (IMG) gazdasági társasággal a Hungarian Ladies Open néven elhíresült budapesti WTA 250-es torna kapcsán.

Kapcsolódó
3,8 milliárdos tartozás a Magyar Tenisz Szövetségnél: a munkavállalóknak és a játékosoknak is tízmilliókkal tartoznak

Az elnökség hét tagjából öten lemondtak, csak két fideszes politikus maradt a vezetésben.

A Richter által okozott kár csak ebben az egy ügyben a kereset összegének majd a duplája lenne, ha az MTSZ új elnöksége kárenyhítési kötelezettségének eleget téve, egyhangú elnökségi határozat alapján nem kötött volna megállapodást az IMG-vel.

A nemzetközi női teniszélet, a WTA-versenyek egyik legjelentősebb amerikai jogtulajdonosával kötött alkunak köszönhetőena sikerült az MTSZ-nek elkerülnie, hogy ne kelljen három éven keresztül bérleti díjat és egyéb költségeket, illetve kártérítést fizetnie egy olyan versenyre, amelyet egyszer sem rendezett meg.

A Richter Attillával szemben indított munkaügyi kártérítési kereset csak egy, a sok folyamatban lévő ügy közül. A korábbi vezetés időszakában megkötött további szerződések vizsgálata alapján már több büntetőfeljelentés született – a NAV és az ügyészségi vizsgálat is folamatban van –, illetve egyéb újabb perek állnak előkészítés alatt. A lista elég hosszú.

Megjegyzendő, a magyar sport elmúlt évtizedeiben olyan nem fordult elő, hogy egy leköszönő főtitkár, mint munkavállaló ellen kártérítési keresetet indított volna a regnálását követő elnökség. 

Előzmények:

A Magyar Teniszszövetség elmúlt évei különösen a gazdálkodásával kapcsolatos ügyei miatt szolgáltatott témát a sajtónak: Ezek kapcsán

  • nyomozást indított a Fővárosi Főügyészség,
  • egyre másra mondtak le az elnökségi tagjai,
  • a kormány nem a sportágat irányítani hivatott szövetséget, hanem a Vasast választotta szakmai partnernek a központi, több milliárd forintból létesítendő teniszcentrum létrehozásához.
  • Ha ez nem lenne elég, a beszállítói kifizetések sem mentek rendben: tartoztak egyes munkatársaknak. 
  • A kormány kivette a kezükből a versenyrendezést is.
  • Az EMMI eljárást kezdeményezett a szövetség ellen.
  • A magyar tenisztársadalom nyíltan kettészakadt, de az áprilisi közgyűlésen ez még nem vezetett az elnök és a főtitkár lemondásához, akik ha egyre szűkösebben is, de megőrizték hatalmukat.
  • Eztán, 2020. júliusában újabb közgyűlést tartott a sportág, ahol Szűcs Lajos elnök már meg sem jelent, helyette a tagság Lázár Jánost nevezte ki a Magyar Tenisz Szövetség elnökének. Új elnökség is alakult, amely azóta próbálja eltakarítani az előző vezetés piszkát, benne a majd négy 3 milliárd forint adósságot és furcsa körülmények között kötött érthetetlen és lezáratlan nemzetközi szerződéseket.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Illyés Tibor)

The post Lázár Jánosék 250 milliós kártérítési keresetet nyújtottak be a korábbi főtitkár ellen first appeared on 24.hu.

Related posts

Megjelent a Magyar Közlönyben az idei érettségiről szóló rendelet

MOCOHU

Régen ciki volt eljátszani Dianát, ma már menő – a hercegné útja az olcsó tévéfilmektől az Oscarig

MOCOHU

Koronavírus: nagyon hatékonyak a lezárások

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This