15.6 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánamerikai egyesült államokjoe bidenkínaMAGYARORSZÁGNagyvilágsajtótájékoztatóusa

Joe Biden úgy tervezi, hogy 2024-ben újraindul az elnökválasztáson

Több mint két hónappal a beiktatása után megtartotta első sajtótájékoztatóját a Fehér Házban Joe Biden. Az amerikai elnök több mint egy órán át válaszolt az újságírók kérdéseire, és a következők derültek ki:

  • A most 78 éves Biden egyelőre úgy tervezi, hogy 2024-ben ismét elindul az elnökválasztáson, Kamala Harris alelnökkel együtt
  • Korábban azt ígérte, hogy a hivatalba lépése utáni első 100 napban 100 millió adag védőoltást be fognak adni – ezt viszont most a duplájára emelte. A hivatalos adatok szerint már most 130 millió adag beadott oltásnál járnak az USA-ban, és az amerikai népesség 14 százaléka már megkapta mindkét adag vakcinát.
  • Bár elődje, Donald Trump azt ígérte, hogy május 1-jéig az USA mind a 2500 katonáját kivonja Afganisztánból, ez valószínűleg nem fog megvalósulni, mert biztonsági okokból hosszabb időre van szükség.
  • Biden bírálta Hszi Csin-ping kínai elnököt, és azt mondta, hogy „ő egy olyan fickó, mint Putyin, aki azt hiszi, hogy az autokráciáé a jövő”. Hozzátette, hogy a kormánya ragaszkodni fog ahhoz, hogy Kína „a szabályok szerint játsszon”.

The post Joe Biden úgy tervezi, hogy 2024-ben újraindul az elnökválasztáson first appeared on 24.hu.

Related posts

A lengyeleknek nem tetszik, hogy Merkel Lukasenkával tárgyalt

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2021.01.11.

MOCOHU

Rövid távon az eső, hosszú távon csak a kormány tudja megmenteni a Velencei-tavat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This