16.1 C
Budapest
May 7, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ever greenkiszabadításkonténerhajóüMAGYARORSZÁGNagyvilágszuezszuezi-csatornateherhajó

Kiszabadították a Szuezi-csatornát eltorlaszoló teherhajót

„Még nem végeztünk, de megmozdult” – idézte a Guardian a Szuezi-csatorna vezetőjének, Osama Rabienak a nyilatkozatát. Hat nap után ugyanis sikerült irányba állítani a fontos kereskedelmi útvonalat hat napja eltorlaszoló 400 méter hosszúteherhajót.

Rabie azt nyilatkozta, hogy vontatóhajók még úgy egy órán át fognak azon dolgozni, hogy teljesen irányba állítsák a konténerhajót, de már nincs messze a pillanat, amikor az Ever Green cég hajója folytathatja az útját. A friss műholdképek szerint már jelentősen elmozdult a hajó orra a part felől.

A hajó kiszabadítására egy árhullámot használtak ki, és vontatóhajók, valamint exkavátorok is dolgoztak rajta. A hajó alatt sziklákat is találtak a csatornában, amelyek a baleset idején sodródhattak a vízbe. Ezeket is elkezdték kiemelni, hogy ne fusson zátonyra újabb hajó.

Korábban az is felmerült, hogy hetekre leállhat a forgalom a Szuezi-csatornán a keresztbe fordult hajó miatt. A közel hét napos leállás is hatalmas gazdasági károkat okozott, háromszáznál több hajó vesztegelt a Vörös-tengeren az Ever Green hajója miatt.

The post Kiszabadították a Szuezi-csatornát eltorlaszoló teherhajót first appeared on 24.hu.

Related posts

Hőség és heves zivatar miatt is figyelmeztetéseket adtak ki szerdára

MOCOHU

Meghalt Sződy Szilárd, a Magyar Rádió egykori dramaturgja

MOCOHU

Hatékonyan tenyerelt rá a vidéki színházakra a kormány

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This