19.2 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
baranyi krisztinaBelföldkoronavíruskoronavírus friss hírekközmédiaMAGYARORSZÁGmtvaoltás

Csak a közmédia készíthet fotót és videót az oltásokról a szakrendelőkben

Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester osztotta meg vasárnap az Országos Kórházi Főigazgatóság szombati levelét, melyből kiderül, hogy csak a közmédia munkatársai tudósíthatnak a szakrendelőkben zajló oltásokról.

A szakrendelőkben történő oltással kapcsolatos levélben úgy fogalmaznak:

Annak érdekében, hogy az oltással kapcsolatos megnövekedett médiaérdeklődés ne akadályozza magát az oltási tevékenységet, arra kérjük az intézményeket, hogy a betegellátó terekben (rendelőkben, várókban) ne fogadjanak riport- és interjúkészítés céljából televíziós stábokat vagy újságírókat.

Továbbá azt írják: a szükséges képi dokumentációt (vágóképek fotók) az oltási folyamatról az MTVA elkészíti, és díjmentesen minden olyan médiaszereplő rendelkezésére bocsátja, aki igényt jelent be.

A polgármester ezzel kapcsolatban azt írja:

Orbán Viktor retteg attól, hogy képek készüljenek egy olyan küzdelemről, amiért ő is felelősséggel tartozik és amit sajnos a győzelmi szólamai ellenére se nyer meg, hiszen hetek óta rekord magasak a napi halálozási számok. Ez a paranoia az állami felügyelet alá rendelt önkormányzati fenntartású egészségügyi intézményekre is kiterjedt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 24.hu is csatlakozott ahhoz a nyílt levélhez, amelyben szerkesztőségek sora kéri a döntéshozókat, engedjék be az újságírókat az egészségügyi intézményekbe, hogy megszűnjön az információhiány, és közvetlen információk alapján számolhassanak be a valós járványhelyzetről.

Kovács Zoltán államtitkár az újságírók kérésére úgy reagált: „A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni. Az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot. A baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek. Hagyják őket dolgozni!”

The post Csak a közmédia készíthet fotót és videót az oltásokról a szakrendelőkben first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021.06.29.

MOCOHU

Vettel viccet csinált a Verstappenék büntetéséből

MOCOHU

Magyar rendezőnő nyert Arany Pálmát ma este Cannes-ban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This