16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
étteremGazdaságkoronavírusMAGYARORSZÁGmkikszállodákturizmusvédettség

MKIK: Aki igazolni tudja a védettségét, az mehessen étterembe, szállodába

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) közleményében úgy értékel, hogy a kormányzat meghallgatta március 20-án tett javaslatukat, és a jelenleg érvényben lévő – sok esetben a kkv-k szempontjából versenytorzító – korlátozó intézkedések feloldásra kerülnek. Ennek feltétele, hogy a lakosság egynegyede, azaz 2,5 millió honfitársunk megkapja az első oltását. Egyetérttenek a kormány azon szándékával is, hogy a 65 év felettiek teljes átoltása szükséges ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk a vírusra legérzékenyebbeket.

Az elmúlt hét vállalkozói jelzései alapján a következő lépésként azt javasolják, hogy amennyiben élértük a kívánt számokat, a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba. Így a gazdaság azon szereplői, akik eddig kénytelenek voltak működésüket felfüggeszteni – mint például a turizmus és a vendéglátás – is megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal, hogy azok a polgárok, akik védettségüket igazolni tudják, igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat.

A védettség státuszának ellenőrzéséhez a kamara applikáció bevezetését javasolja, amellyel bárhol és bármikor zökkenőmentesen ellenőrizni lehet az érintett személy koronavírussal szembeni védettségét.

Az MKIK hangsúlyozta, a több mint egy éve tartó koronavírus-járvány alatt nagy figyelmet fordított a gazdasági nehézségek azonosítására, a vállalkozói észrevételek és javaslatok összegyűjtésére, és a jövőben is így tesz. A beazonosított területeket és lehetséges intézkedéseket folyamatosan megosztották és meg fogják osztani a szabályozásokért felelősökkel – tették hozzá.

The post MKIK: Aki igazolni tudja a védettségét, az mehessen étterembe, szállodába first appeared on 24.hu.

Related posts

Horvátországba mostantól a második oltás után azonnal be lehet utazni

MOCOHU

Több ezer csecsemő halt meg az írországi, egyházi kezelésű anyaotthonokban

MOCOHU

Tóth Andi olyan áhítattal figyeli Vastag Csabát, pedig csak egy karácsonyi dalról van szó

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This