16.8 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
b. hajnaBelföldbűnügykülönös kegyetlenséggel elkövetett emberölésMAGYARORSZÁGnéprajzkutatósályi emberölés

Nem kötött alkut a sályi néprajzkutató gyilkosa, sőt releváns bizonyítékokat ígért

Pénteken az előkészületi üléssel megkezdődött a Miskolci Törvényszéken annak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt T. Dávidnak a pere, aki tavaly januárban megölte B. Hajna néprajzkutatót a sályi otthonában.

T. Dávidra életfogytiglant kért az ügyész azzal, hogy legkorábban 25, legfeljebb pedig 40 év múlva bocsáthassák szabadon feltételesen. A 22 éves férfi azonban nem kötött alkut az ügyészséggel, sőt változtatott a korábbi beismerő vallomásán is, majd tárgyalás tartását kérte.

A férfi már régebb óta ismerte szerény körülmények között élő 61 éves néprajzkutatót. Az asszony ugyanis azért, hogy segítsen rajta, pénzt adott a fiatalembernek időnként azért, hogy elvégezze a háza körüli teendőket. Az ominózus reggel a fiatal férfi nyugtatót vett be és alkoholt is ivott. Mivel nem volt pénze, ezért felkereste a népművészt, hogy adjon neki kölcsön, a néprajzkutató azonban ezt megtagadta.

police.hu

T. Dávid ezt követően fogadkozott, hogy majd később ledolgozza a kölcsönt, de az asszony ekkor sem adott neki pénzt és elküldte, az ajtót pedig kulcsra zárta. A fiatal ettől indulatba jött, berúgta az ajtót, majd egy fél méter hosszú fa karóval többször is úgy fejbe ütötte az előszobában lévő nőt. Az ütések olyan nagy erejűek voltak, hogy a karó több darabra tört, az asszony pedig a padlóra zuhant.

A támadó ezt követően levette az asszony ujján található három aranygyűrűt, majd magára hagyta az áldozatát és távozott a lakásból. Útközben eladta a gyűrűket egy ismerősének, a kapott pénzből pedig alkoholt és cigarettát vásárolt. A néprajzkutató olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

T. Dávid a nyomozati szakban beismerte a bűnösségét, a tettét pedig azzal magyarázta, hogy pénzt akart szerezni. A mai előkészületi ülésen viszont már meredeken máshogy emlékezett a bűncselekményre. Azt mondta, hogy a bántalmazás nem olyan erejű volt a részéről, amibe bele halhatott volna a nő. Tanúk meghallgatását kérte, mondván azok olyan releváns információkkal rendelkeznek, melyek alá fogják majd támasztani az állításait. A bíróság a férfi meghallgatása után végül tárgyalásra tűzte az ügyet, az első május 12-én lesz.

The post Nem kötött alkut a sályi néprajzkutató gyilkosa, sőt releváns bizonyítékokat ígért first appeared on 24.hu.

Related posts

Mick Schumacher jobb hátsó defektje vetett véget a szabadedzésnek

MOCOHU

Mick Schumachert a Forma-1-ben látjuk jövőre

MOCOHU

Így halt meg a legerősebb magyar

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This