19.7 C
Budapest
May 4, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alkoholBelföldkvízMAGYARORSZÁG

Mindent tudsz az alkoholról? Meglepő válaszok! (X)

Az alkoholfogyasztás szerves része a mindennapjainknak mégis meglepően sok tévhit és hiedelem lengi körbe. Mi tartalmazza a legtöbb alkoholt; 2 cl szeszesital, egy pohár sör vagy 1 dl bor? Gyorsabban berúgunk, ha keverjük a sört, a bort és a szeszesitalokat? Ha egy azonos súlyú férfi és nő ugyanolyan mennyiségű alkoholt iszik, vajon egyformán érzik annak hatását? És mégis mennyi idő alatt dolgozza fel a szervezetünk az alkoholt? A Diageo DRINKiQ tesztjét kitöltve rá kell jönnünk, hogy ezekre a kérdésekre nem annyira egyértelmű a válasz, mint sokan hinnék.

A kvíz célja, hogy felhívja figyelmet a tudatos és felelősségteljes alkoholfogyasztás fontosságára, illetve eloszlassa az alkoholfogyasztással kapcsolatos tévhiteket. Ez kiemelkedően fontos Magyarországon, hiszen kutatások kimutatják, hogy itthon a 15 év felettiek fejenként átlagosan több mint 11 liter tiszta szesznek megfelelő alkoholt fogyasztanak évente. A DRINKiQ a Diageo globális kezdeményezése, amit az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága is támogat.

„Az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek számára csökkenő tendencia volt jellemző, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével. 2020-ban 1361 balesetet okoztak ittas állapotban, ami 2,5 %-kal kevesebb a megelőző év azonos időszakában. Fontos hangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása stb.), amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze” – mondta Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK-OBB főtitkára.
Az érdekes kvíz edukációs szerepe mellett, akik kitöltik a tesztet az margaretislandxdrinkiq.hu oldalon, április 11-én este 8 órától egy élő Margaret Island koncert és dalpremierbe is becsatlakozhatnak online.

„A mértékletesség és a felelős alkoholfogyasztás ösztönzése kiemelt céljaink közt szerepel, ezen belül a DRINKiQ kampány a Diageo egyik fontos kezdeményezése. Nagyon örülünk, hogy a Margaret Islanddel közösen hívhatjuk fel az emberek figyelmét a felelős alkoholfogyasztás fontosságára, és bízunk benne, hogy a streamkoncerttel sokaknak adhatunk alkalmat egy kis otthoni feltöltődésre.” – mondta Ábrahám Gergely, a Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalatának, európai partner országok vállalati kapcsolataiért felelős vezetője.

The post Mindent tudsz az alkoholról? Meglepő válaszok! (X) first appeared on 24.hu.

Related posts

Veretlenül jutott a Siófok az Európa Liga négyes döntőjébe

MOCOHU

Tudjuk, mit néznek majd a magyarok karácsonykor: jön az új Sissi-sorozat

MOCOHU

„Éhen halnak a gyerekeink!” – évtizedek óta nem vonult ennyi dühös kubai az utcákra

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This