13.2 C
Budapest
May 4, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
hamis tesztMAGYARORSZÁGNagyvilágromániateszt

Román teszthamisítókra csaptak le

Nemzetközi személyszállító cégeknél tartott házkutatást hétfőn a román rendőrség, mert a gyanú szerint hamisított negatív koronavírusteszteket árultak utasaiknak.

A három bukaresti busztársaság a Filaret buszpályaudvarról indítja Törökországba tartó járatait. Az Antena3 hírtelevízió beszámolója szerint az év eleje óta utasok százait, ha nem ezreit látták el 50 lejes (3600 forint) felárért hamis negatív PCR-tesztekkel, anélkül, hogy bárki is ellenőrizte volna: nem fertőznek-e a buszon összezsúfolódott utasok.

Az ügyben a Giurgiu megyei rendőrség kezdett nyomozni, minthogy a hamisított teszteket a Giurgiu-Rusze (román-bolgár) közúti határátkelőnél fedezték fel, ellenőrzésük során ugyanis kiderült, hogy a hamis teszteken szereplő vonalkódokhoz más személyi számok tartoznak.

A rendőrségi akcióról beszámoló román média felidézte, hogy néhány hete a spanyol rendőrség buktatott le a francia határ közelében egy egész autóbusznyi, hamisított teszttel utazó román állampolgárt. A Romániába tartó busz mind a 33 utasa és két sofőrje Spanyolországban hamisított negatív koronavírusteszttel próbált átjutni Franciaországon.

(MTI)

The post Román teszthamisítókra csaptak le first appeared on 24.hu.

Related posts

Csak egy öt éves gyerek maradt életben az olaszországi felvonóbalesetben

MOCOHU

Végleges: elvette a bíróság Székelyföldtől a Békás-szorost

MOCOHU

Lady Gaga szerint Britney Spears nem érdemelte azt, ahogy bántak vele 13 évig

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This