19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavíruskovács dánielKultúraMAGYARORSZÁGszabó leventevelencei biennále

Szigorú járványvédelmi intézkedések mellett nyílik meg a Velencei Biennále

Május 22-én, szigorú járványvédelmi intézkedések mellett nyílik meg a koronavírus-járvány miatt 2020-ban elhalasztott 17. Velencei Építészeti Biennále. A rendezvény fél éven át, november 21-ig várja majd a látogatókat – jelentették be a szervezők hétfői online sajtótájékoztatójukon.

Hashim Sarkis libanoni-amerikai építész, az idei biennále főkurátora elmondta, nem változtatott az eseménysorozat koncepcióján, noha a How will we live together? (Hogyan fogunk együtt élni) mottó a világszerte bevezetett karanténintézkedések miatt – némileg ironikus – többletjelentést kapott.

A főkurátori koncepciót az emberiség által megoldandó nagy kihívások – a klímaváltozás, a migráció, a politikai polarizáció és a növekvő etnikai, szociális és gazdasági egyenlőtlenségek – ihlették, éppen ezek a jelenségek vezettek a mostani világjárványhoz is, hangsúlyozta Sarkis.

A Massachusetts Institute of Technology építészeti karát is vezető szakember felidézte, hogy az egyéves halasztást kihasználva bővítette a főkurátori kiállítást hét szekcióra. Újdonság, hogy közvetítik a kiállítás építését, de a szervezők felhívták a figyelmet az építészeti és a táncművészeti biennále közötti együttműködésre, valamint a számos kísérőprogramra is, amelyek még a november 21-i zárással sem érnek véget.

A 46 országból 114 résztvevőt meghívó főkurátori kiállításnak a Biennále hagyományos helyszínei: a Giardini park és az Arsenale csarnokai mellett a Marghera erőd ad otthont. A 17. Velencei Építészeti Biennálén 63 ország jelentkezik nemzeti kiállítással, közülük Azerbajdzsán, Grenada, Irak és Üzbegisztán első alkalommal.

A Giardini parkban álló magyar pavilonban Kovács Dániel és Szabó Levente Othernity – Modern örökségünk újragondolása című kiállítása tizenkét modern budapesti épület újragondolásán keresztül a regionális építészeti identitás újrafogalmazására tesz majd kísérletet.

Roberto Cicutto, a Velencei Biennále elnöke az online sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a rendezvénysorozat egész idejére szigorú járványügyi protokollt léptetnek életbe, felhasználva a tavaly megtartott Velencei Filmfesztivál és Táncművészeti Biennále tapasztalatait is.

(MTI)

The post Szigorú járványvédelmi intézkedések mellett nyílik meg a Velencei Biennále first appeared on 24.hu.

Related posts

Az államtitkár elmagyarázta, miért osztogatnak krumplit a külügyminisztériumban

MOCOHU

Bernek Péter: Turi György nyomdafestéket nem tűrő módon ordibált velem

MOCOHU

Esélyes, hogy Elton John és Ed Sheeran közös dala az idei karácsony legnagyobb slágere lesz

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This