18.5 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldhalálozásk-monitorkoronavírusMAGYARORSZÁGmüller cecília

Müller Cecíliáék 45 napja nem adják ki a települési halálozási adatokat, újabb másfél hónapot kértek

A K-Monitor Facebook-oldalán számolt be róla, hogy Müller Cecília hivatala 45 napja nem küldte el nekik a nála lévő adatbázist a települési szintű COVID-halálozásokról.

Mivel a digitális adatbázis továbbítása a valóságban nem jelent többletfeladatot, sajnos újra azt látjuk, hogy a tisztifőorvos tudatosan akadályozza az információáramlást

– teszik hozzá. Mint írják: szemben azzal, hogy mára a járványügyi számok távoli, elidegenedett adatközlések csupán, a polgárokhoz közeli, helyi veszteségek felelősebb viselkedésre ösztönöznének. Ezért szeretnék megkapni a „járvány kezdete óta titkolt adatbázist, amit még a települési polgármesterek sem ismerhetnek meg”. A február végén beküldött kérdésükre azonban – a kormány döntése miatt jogszerűen – csak május végi választ fognak kapni,

az akkorra már elavult adatokkal.

„Itt tart a magyar COVID-tájékoztatás – és örülhetünk, ha a kérdésünkért nem kapunk vegzálást a hatalomtól” – teszik hozzá.

The post Müller Cecíliáék 45 napja nem adják ki a települési halálozási adatokat, újabb másfél hónapot kértek first appeared on 24.hu.

Related posts

Betiltották Észak-Koreában a kínai koronavírus-vakcinát

MOCOHU

Egy luxuslakás vécéjén akadtak ki a netezők

MOCOHU

Farkasbőrbe bújtatott bárány: így működik az mRNS-vakcina

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This