19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldépítkezésgyárhadiipari gyárkaposvárMAGYARORSZÁG

Hadiipari gyár épül Kaposváron

Idén ősszel kezdődik a Rheinmetall Hungary Zrt. hadiipari gyárának építése Kaposváron, mondta a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a somogyi megyeszékhelyen csütörtökön.

Maróth Gáspár sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a magyar állam és egy német vállalkozás által létrehozott vállalat a tervek szerint évente legalább száz katonai járművet készít el az új beruházás eredményeként.

Kitért arra: a várhatóan egy év múlva induló termelés során harcászati, rádiotechnikai, elektronikai eszközökkel szerelnek fel Törökországban készült járműveket, később e jármű fő elemeit is Magyarországon gyártanák.

Ezzel párhuzamosan kutatásfejlesztési program kezdődik a NATO-n belül a jövő technikájának számító járművek előállítására, mondta Maróth Gáspár, hozzátéve, 3 év múlva már az utóbbi jelenti a gyártás fő profilját.

Megjegyezte, hogy a beruházás helyszínének kiválasztásakor katonai múltjának és a városvezetés, helyi parlamenti képviselők támogatásának köszönhetően döntöttek Kaposvár mellett.

Ők biztosítják azt a gyorsaságot, amit ma a hadiipar, a versenyhelyzetnek leginkább kitett iparág megkövetel

– jelentette ki. Hozzáfűzte: csak azokkal a városokkal tudnak együtt dolgozni, ahonnan maximális támogatást kapnak.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester azt mondta, hogy a Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által idén januárban bejelentett fejlesztés „a tárgyalásoktól függően” 30-50 milliárd forintos lesz, a gyár induláskor 300 embernek ad munkát.

A városvezetés célja Kaposvár újraiparosítása, a teljes foglalkoztatottság elérése, a munkabérek emelése

– fogalmazott a településvezető.

Hangsúlyozta, hogy utóbbi csak akkor érhető el, ha magas hozzáadott értékű termékek gyártói települnek a városba, amelyek “fölfelé húzzák” a fizetéseket. Úgy vélte, a hadiipari cégek ezek közé tartoznak.

The post Hadiipari gyár épül Kaposváron first appeared on 24.hu.

Related posts

Zavargások robbantak ki egy chilei üdülőhelyen, miután egy rendőr lelőtt egy utcai zsonglőrt

MOCOHU

Balla Irma-gyilkosság: új bizonyíték kerülhetett elő

MOCOHU

A vendéglátósok nagy része még mindig a létfenntartásért küzd

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This