26.5 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddkfideszkampánykoronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus magyarországMAGYARORSZÁG

DK: Tűzzék ki a fekete zászlót a Parlamentre! Fidesz: A DK az oltás ellen kampányol

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy tűzzék ki a fekete zászlót a Parlamentre, miután elhunyt a koronavírus 25 ezredik magyar áldozata.

Varga Zoltán (képünkön), az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján közölte, mindez megelőzhető lett volna a rendelkezésre álló erőforrások helyes felhasználásával. Orbán Viktor kormánya „ehelyett adriázott, a megbetegedések emelkedését látva a nyitásról kezdett nemzeti konzultálni, majd amikor érzékelték, hogy nagy a baj, megpróbálták az ellenzékre kenni saját sarukat”.  A DK képviselője azt mondta, a kormánynak legalább most kellene önkritikát gyakorolnia, „ha már a védekezés alatt cserbenhagyták a magyarokat, nem voltak hajlandóak felkészülni, amikor lehetett volna, tömegesen tesztelni, amikor kellett volna, nemzetközi segítséget kérni, amikor látták, hogy sem elegendő ember, sem eszköz nem áll rendelkezésre a betegellátásban”.

Délután a Fidesz a következő közleménnyel reagált Varga szavaira:

Gyurcsány pártja a vakcinák ellen gyűjtött aláírásokat és most is az oltás ellen kampányol. A DK egyik önkormányzati képviselője azért halt meg, mert hitt Gyurcsány Ferencnek, nem fogadta el az oltást, megbetegedett és életét vesztette. Gyurcsány pártja azonnal vonja vissza a parlamenti határozati javaslatot, amelyben az oltás felfüggesztését kérik, mert bizalmatlanságot keltenek a vakcinákkal szemben és emberek életét sodorják veszélybe.”

The post DK: Tűzzék ki a fekete zászlót a Parlamentre! Fidesz: A DK az oltás ellen kampányol first appeared on 24.hu.

Related posts

Hal a tortán: A többiek szerint Polgár Árpád háza olyan, mint egy múzeum

MOCOHU

Kiderült, eddig hány adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

MOCOHU

Dér Heni és párja titokban összeházasodtak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This