14.4 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bántalmazásBelföldbűnügykiskorú veszélyeztetéseMAGYARORSZÁGzalaegerszeg

Minden szörnyűség ott kezdődött, hogy az ötéves kisfiú elrejtette az italt az anyja elől

Csütörtökön az előkészületi üléssel megkezdődött a Zalaegerszegi Törvényszéken annak a nőnek a büntetőpere, aki egészen rettenetes dolgokat művelt az ötéves kisfiával.

Jóna-Horváth Andrea, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtósa megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyész 3 év 6 hónap szabadságvesztést, és 3 év közügyektől eltiltást kért a terheltre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyalásról. Az asszony azonban nem ismerte be a bűnösségét, így a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

A nő az alkoholfogyasztást elismerte, és azt mondta, hogy ideges és feszült volt az ominózus napon. Állítása szerint a gyermeke a nagymamájával volt, míg ő a szobájában italozott.

Állítása szerint elment a fiúknak fürdővizet engedni, de amikor a gyermek utána ment, akkor annyira megijedt a kinézetétől, hogy kirohant a helyiségből, s az ezt követő kergetőzés közben, lehet, hogy megkarmolta a fiú hátát.

A vádirat azonban részletesen beszámol a gyerek évek óta tartó megpróbáltatásairól. Ebből kiderül, hogy a nő 2002-ben létesített élettársi kapcsolatot egy férfivel, amiből 2012-ben egy fiúgyermek született. Mindvégig a nő szüleinél laktak, majd mivel az élettársak viszonya a kisfiú születése után megromlott, a férfi elköltözött.

Az asszony 2016-tól rendszeresen ivott, alkohol problémái a szakítást követően pedig csak tovább súlyosbodtak, és 2017 júniusában ez odáig fajult, hogy az akkor ötéves gyermek elrejtette az alkoholos üveget az anyja elől, ezért a nő megütötte. A történtekről az anya édesapja értesítette a gyermek édesapját. A férfi magához vette a fiát, majd gyermekelhelyezési pert indított és a bíróság nála helyezte el a kiskorút.

A fiú eleinte az édesanyjával kéthetente, majd heti rendszerességgel találkozott. De az asszony a láthatások alkalmával is rendszeresen alkoholos befolyásoltság alatt állt, és sokszor előfordult, hogy a szeszes italt nyugtatókkal együtt fogyasztotta.

Emiatt agresszívvá, kötekedővé vált, és több esetben is dulakodott az édesapjával. A nő tavaly júliusban a délutáni órákban már elkezdett inni, amelytől az esti órákra olyan hisztérikus állapotba került, hogy a gyermekét kezdte hibáztatni a pár nappal korábban elhunyt édesapja halála miatt.

Több alkalommal megütötte a fiú hátát, megkarmolta, a fejét az ajtónak ütötte és közben azt kiabálta, hogy „megöllek”. A gyermek a fürdőszobába menekült, ahová az anyja szintén követte és azt ordította, hogy „most megöllek, megfojtalak, dögöljél meg te dög”. A nő édesanyja próbálta megfékezni a lányát, s közben a fiú kimenekült a nappaliba, ahol az anyja a földre rántotta.

A nagymama unokája védelmében a kanapéra lökte és lefogta a lányát és azt kiabálta a gyereknek, hogy meneküljön az utcára és hívjon segítséget. Egy éppen arra járó nő a nagymama és az unokája segítségére sietett és értesítette a hatóságot. A kisfiú a nyakán, a hátán, a vállán, a mellkasán és az arcán bőrpírral járó, illetve hámfosztásos sérüléseket szenvedett.

Miután az előkészítő ülés nem vezetett eredményre, a bíróság tárgyalást tartott. A bíró felolvasott a kihallgatási jegyzőkönyvekből, tanút hallgatott meg, valamint lejátszotta a kisfiú vallomását tartalmazó videofelvételt. A nő a tárgyaláson tett vallomásában az előkészítő üléshez hasonlóan mesélte el a történteket azzal a kiegészítéssel, hogy csak kis mennyiségű bort ivott, illetve hangsúlyozta, hogy nem okolta a gyermekét a nagyapja halála miatt, azonban elismerte, hogy a vita hevében egyszer elhangzott tőle, hogy „megöllek, agyoncsaplak”.

The post Minden szörnyűség ott kezdődött, hogy az ötéves kisfiú elrejtette az italt az anyja elől first appeared on 24.hu.

Related posts

A KeysWorldsön iszonyat olcsón kaptok Microsoft Office-t és Windows rendszereket!

MOCOHU

Egyre többen költöznek Szegedről Hódmezővásárhelyre

MOCOHU

Élő adásban mondta el egy műsorvezető, hogy nem fizette ki a csatorna

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This