19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldhome officekoronavíruskoronavírus friss hírekközoktatásMAGYARORSZÁGoktatásotthoni munkavégzéssportlétesítménytestnevelésuszoda

Az iskolások újra mehetnek uszodába, sportlétesítménybe testnevelésórán és szakkörön

Hétfőtől, május 10-től az óvodások és iskolások testnevelésóráit és szakköreit tarthatják sportlétesítményben, uszodában, edzőteremben, vagy akár jégpályán is – ezt is tartalmazza a csütörtök este megjelent Magyar Közlöny.

Május 10-én a nyitás következő fázisa keretében az általános iskola felső tagozatán és a középiskolákban, felnőttképzésben is visszatér a jelenléti oktatás, ezzel függ össze a sportlétesítmények használatának engedélyezése is.

A most megjelent kormányrendelet arról is szól, hogy „a  felsőoktatási intézmény rektora dönthet az  oktatás – így különösen a  hallgatók gyakorlati képzésének, valamint a tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint hallgatói jelenlétet igénylő tudásmérésnek – személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről, a szükséges védelmi intézkedések betartásával.”

Emellett megszűnik a közigazgatásban az otthoni munkavégzés:

a közigazgatásban elrendelt lakó-, illetve tartózkodási helyen történő munkavégzés (…) megszüntetésre kerül.

Továbbá a magánszektorban sem kell a munkáltatónak arra törekednie, hogy munkavállalói otthonról dolgozzanak. Véget ér „a  gazdaság szereplőinek felkérése, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására.”

The post Az iskolások újra mehetnek uszodába, sportlétesítménybe testnevelésórán és szakkörön first appeared on 24.hu.

Related posts

Fényes nappal próbálták kitépni az anya kezéből a babakocsit

MOCOHU

Horgászatért érdemérmet kapott Semjén Zsolt a Mohosz-tól

MOCOHU

Tom Hiddlestone eljegyezte a barátnőjét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This