20.6 C
Budapest
May 7, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
árverésgyémántkarátMAGYARORSZÁGNagyvilágoroszország

Árverezik az Oroszországban valaha csiszolt legnagyobb gyémántot

Az Oroszországban valaha csiszolt legnagyobb gyémántot árverezik el május 12-én Genfben. A 100,94 karátos színtelen, belül hibátlan Alrosa Spectacle gyémánt leütési árát 12 és 18 millió (3,9-5,88 milliárd forint) közé becsüli a Christie’s aukciósház – írja az MTI.

A nyersen 207,29 karátot nyomó drágakövet – az ebben az évszázadban felfedezett egyik legnagyobbat – 2016-ban a szibériai Jakutföldön találta a legnagyobb orosz drágakő-bányatársaság, az Alrosza.

A Szergej Gyagilevnek elnevezett nyersgyémántot egy év és nyolc hónap alatt csiszolták jelenlegi négyzetes formájára a cég moszkvai üzemében – közölte az aukciósház.

A Spectacle egy IIA-típusú, D-színárnyalatú, belül hibátlan gyémánt, vagyis rendkívül ritka – a természetes gyémántoknak mindössze 1-2 százaléka ilyen – és a színskála szerint a legtisztább gyémánt – közölte korábban a bányatársaság.

Az Alrosza kollekciójából egy ennél is ritkább, 14,83 karátos pink gyémántot 26,6 millió dollárért (7,84 milliárd forint) adott el a Sotheby’s aukciósház, így ez a drágakő lett a legdrágább a saját színfokozatában. A Firebird nevű, 20,69 karátos, fancy vivid yellow színfokozatú gyémántot a Graff luxusékszeripari vállalatnak adták el 2019 végén, de annak vételára nem ismert.

The post Árverezik az Oroszországban valaha csiszolt legnagyobb gyémántot first appeared on 24.hu.

Related posts

Szinte biztos, hogy elveszik a brit sprintváltó olimpiai ezüstjét

MOCOHU

Egyre több a beteg, újabb épületet nyitnak meg a debreceni klinikán

MOCOHU

Négyre emelkedett a marseille-i házomlás áldozatainak száma

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This